La grandesa de recuperar la història

Les històries de l’avi Josep

Les històries de l’avi Josep
17/09/2020

El grup We color Music va començar a caminar amb projectes  musicals diversos: Espectacles escènics, enregistrament de cançons per encàrrec i formació (musicoteràpia o percussió creativa).

Mar Puig i Mateu Peremiquel formen part d’aquest entramat artístic creant música i textos.

“Les històries de l’avi Josep” estan basades en converses reals amb l’avi de la Mar. Són històries de la seva vida però també de fets propers coneguts.

Aquest espectacle va començar com un projecte radiofònic amb 15 episodis que es poden escoltar en diferents mitjans. D’entre ells n’han seleccionat tres només un dels quals es refereix a la història personal de l’avi. Tot i que l’únic fil conductor és el fet d’haver-ho parlat amb ell, cada una de les històries té personalitat pròpia i en podrien fer altres muntatges. El conjunt és harmònic, els canvis d’escena suaus i ben enllaçats. La història de l’avi commou perquè és la vida de molta gent que va venir a Catalunya a principis de segle passat i ens ha emocionat el respecte i el sentiment del relat. Especialment curiosa és la història del Pau que pateix ligirifòbia (ho he hagut de buscar a Google) i la seva manera de sortir de l’armari de la seva malaltia enviant una gravació a tots els xats que comparteix. Eduard Mauri és capaç d’emocionar-nos per la simpatia i tendresa que inspira el personatge. Amb aquesta narració, els autors han connectat amb el públic referint-se a les diferents pors amb les que ens podem identificar. Aquest lligam amb el públic també l’han sabut trobar en la primera història sobre el temps en la que la Mar descriu minuciosament el temps emprat en cada una de les nostres accions quotidianes, el temps perdut, el temps, sempre el temps. La interpretació és d’una gran dificultat per la velocitat vertiginosa que precisa el text. Mar Puig ho fa sense estridències i amb una gran naturalitat.

La música és l’element integrador de tot l’espectacle. Mateu Peremiquel és el compositor i pianista. Les cançons són precioses i ben executades pels tres intèrprets.

Molt bona feina.

← Tornar a Les històries de l’avi Josep

Enllaç copiat!