L’art dels pallassos actualitzat amb molt d’encert

Cuánto

Cuánto
12/10/2016

Curiosament ahir dimarts, vigília de festiu (malgrat que era un festiu “de obligado cumplimiento” per la judicatura espanyola), havien pocs teatres de Barcelona oberts, cosa que no acabem d’entendre.

Però nosaltres, no ens vam resignar a quedar-nos a casa veient la tele i ens vam apropar a l’Antic Teatre, i per sort la vàrem encertar de ple perquè ens ho vam passar de conya marinera amb aquesta proposta de CUÁNTO de Loren & Ipsum (o el que és el mateix … Miner Montell i Paul Borons).

CUÁNTO d’entrada sembla que es tracta d’un despropòsit absolut, perquè és una proposta basada en l’humor de l’absurd, malgrat que molt treballada i mesurada en tot el que es diu a escena, perquè en realitat ens parla molt seriosament de la política corrupta d’aquest estat, del rescat dels bancs, dels negocis bruts i “rentats” des de les més altes instàncies del poder; tot això sota l’aparença d’una mena de conferència, on de sobte apareix un ésser d’una dimensió desconeguda que embolica tot plegat.

És potser una de les vegades que hem valorat més positivament l’adaptació a dia d’avui, de la tradicional parella de pallassos (el ximple i el llest), tot això sense el maquillatge tradicional i utilitzant les noves tecnologies com són les videoprojeccions en directe, apropant aquest art del clown al públic adult del món actual; les referències constants a les xarxes socials i als mitjans pels quals ens comuniquem, com és el WhatsApp, d’alguna manera fa que els espectadors participin en aquest joc…. i és que a la poca estona de començar la quarta paret desapareix per sempre.

No coneixíem pas aquesta parella d’artistes, però a partir d’ara intentarem seguir tot el que vagin creant, perquè s’ho curren de valent….. i el seu treball és en realitat molt seriós.

No patiu, perquè podreu tornar a veure aquest espectacle dimarts vinent, dia 18, de nou a l’Antic Teatre.

Si desitgeu veure la crònica original, només heu de clicar AQUÍ

← Tornar a Cuánto

Enllaç copiat!