Les conspiracions més properes poden donar-se entre amics

Conspiranoia

A partir de 25,00€
Comprar Entrades
Conspiranoia → La Villarroel
20/02/2024

La forma i el moviment de la terra ha estat una de les preocupacions dels filòsofs i científics des de l’antiguitat. A l’Edat Mitjana en què l’Església tenia el poder sobre el coneixement, anar en contra del pensament del moment podia suposar la mort en mans del tribunal de la Inquisició. Per això Galileo va pronunciar “Eppur si muove” després d’haver abjurat de la visió heliocèntrica del món. Un altra teoria descartada pels científics va ser el terraplanisme tot i que a la segona dècada del segle XXI hi va haver una difusió massiva per la facilitat d’accés a internet. S’emparava en teories conspiratives dels estats.

Aquest text de Marc Angelet i Jordi Casanovas aprofita aquesta fal·làcia per posar de manifest la por que fa encara el pensament diferent contra el que s’ha de lluitar i que les conspiracions més properes poden donar-se entre amics. Quatre amics que es coneixen des que eren petits es troben perquè la dona d’un d’ells és terraplanista i li volen fer “una intervenció” psicològica de grup per treure-li del cap.

Un engranatge perfecte sota la direcció de Jordi Casanovas, que va fent girs argumentals i contragirs de tal manera que els quatre amics, desmuntant rigideses i a manera de psicoanàlisi col·lectiva aconsegueixen un final terapèutic per tots. Els secrets més ocults que no per amagats siguin complicats, el que semblen extravagàncies o patologies estranyes es clarifiquen, tot es torna senzill pel sol fet de posar-ho sobre la taula, d’explicar-ho als amics de sempre. La veritat enforteix les relacions. Res es trenca sinó que després d’un tsunami emocional, tot torna a lloc de manera millorada. Per arribar aquí han aparegut temes de rabiosa actualitat, sorpreses en clau d’humor pels canvis sobtats de la situació.

En aquesta obra hi ha de tot, tòpics, exageracions, defenses aferrissades de l’ecologisme i de la llibertat sexual, del pensament individual i la crítica al control excessiu dels altres.

Tot això amb un cartell de luxe: Eduard Farelo, Mia Esteve, Áurea Màrquez i David Vert, que donen vida als quatre amics i mostren el  perill dels secrets, el mal de les coses no dites en el moment que tocava i com pot anar creixent i deteriorant la relació entre ells. Una obra rodona

← Tornar a Conspiranoia