Teatro Amazonas

Teatro Amazonas

Teatro Amazonas, de la Trilogia Pacífico, analitza les noves formes del colonialisme actual, aquest cop a partir de dues gegantines instal·lacions culturals i esportives de l’Amazònia.

Laida Azkona Goñi i Txalo Toloza-Fernández creen projectes conjuntament o per separat i han col·laborat amb artistes diversos, entre els quals hi ha la performer Sònia Gómez, el director d’escena Roger Bernat o la companyia de teatre documental mexicana Lagartijas Tiradas al Sol. Extraños mares arden o Tierras del Sur, son dels seus muntatges en els quals partien de la realitat més estricta per posar el dit a la nafra de les formes més actuals del colonialisme.

Sinopsi

Manaus, capital de l’Amazònia, és la setena ciutat en població del Brasil. És un centre financer des que en els anys seixanta la dictadura militar el va declarar zona franca. D’aquí que hi hagi instal·lades grans multinacionals. Ha patit aquesta zona un creixement caòtic i exagerat, com diu l’alcalde de la ciutat? Com han marcat les grans empreses el present i el futur d’aquesta zona del món? Quin paper hi tenen els bons de carboni? I les polítiques dels  successius governs que ha tingut el Brasil? Per què aquesta selva ha esdevingut un lloc tan important per a viatgers, exploradors, colons i inversors de tot el món?

Durada:
Idioma:
Castellà
Fotos i vídeos
Articles relacionats