Tot el que necessites per anar al teatre

Stockmann

Stockmann

En una ciutat del nord de Noruega, l’expansió econòmica d’un balneari molt lucratiu es veu amenaçada pel descobriment del doctor Stockmann, director mèdic del balneari i germà de l’alcalde del poble: les aigües del balneari surten d’una claveguera contaminada convertint-se en un focus de malalties. Stockmann proposa tancar-lo per fer les reformes pertinents. Aquesta decisió és contrària als interessos del poble i acabarà provocant una lluita de poders per defensar la veritat.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Josep Via Santacana

    Una versió lliure de un clasic aon queda recollida tota la esencia,reduida en la duraçio,tenim present una recent versió del Enemic del Poble al teatre Lliure sota la direcció de Miguel Del Arco, extensa posiblement fidel a la duraçio original del text.Tornan a Stockmann una demostraçio de talent del grup, respetant tota l´ anima de la obra i convertint el text amb una obra actual, plena de força, la reduççio en la duraçio lluny de perjudicar la finalitat del text,l engrandeix dons concentra els temes esencials, la llibertat,individualisme, manipulacio delpoder,interesos economics etc temes absolutament vigens, portats al escenari sense posibilitat de distreure la teva atençio en res que no sigui esencial. Enhorabona a Oriol Tarrasón, hem pregunto que feia dirigint Mares, felicitats a tots els integrants de les Antoniettes, que poc despres posarian el llistó al maxim amb el seu Vania de Chejov, espero amb gran interes la proxima creaçio, de un grup que crec no te limits .

    10/06/2014
Articles relacionats

Stockmann: un Ibsen actual i esperançador

4 juny 2014

Henrik Ibsen va escriure Un enemic del poble l’any 1886, però la crítica social que es desprèn de l’obra és més viva que mai. Les Antonietes, que ja van portar […]