Tot el que necessites per anar al teatre

Ronda naval sota la boira

Ronda naval sota la boira

Entre l’humor i el compromís, Els Pirates Teatre adapten l’obra de Pere Calders i n’utilitzen l’estructura volgudament caòtica per crear un espectacle amb la visió subvervsiva de la realitat pròpia de l’univers caldersià.

SINOPSI

Ronda naval sota la boira explica les peripècies de la tripulació d’un transatlàntic, El Panoràmic, que ha quedat encallat enmig d’uns estranys corrents circulars i envoltat d’una espessa boira que en dificulta el rescat, situació que portarà al vaixell, i a tota la tripulació, a l’inevitable naufragi. A través del dietari del protagonista, Oleguer Sureda i Armatell, podrem participar dels preparatius per l’esdeveniment fatal. Si la característica principal d’un naufragi és la imprevisió, en aquest cas està absurdament preparat: es reparteixen papers, s’assaja, es munta una orquestra per donar més solemnitat a l’esdeveniment, etc. El simulacre del naufragi esdevé el dia a dia dels personatges d’El Panoràmic. Amb aquesta obra, Calders es situa, ens situa, davant totes les possibilitats de la realitat, però des del límit.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Ester Sabaté

  Jo no estic acostumada a aquest format de teatre petit i tant proper i he de dir que m’ha agradat molt.
  L’obra és amena, divertida, amb ritme i un toc de caos divertit.
  en algun moment parlen molt ràpid i no s’entén be que diuen, pero per la resta molt be.
  M’ha encantat la Laura Aubert.

  26/01/2016
 • ignasi tomás lopez-doriga
  ignasi tomás lopez-doriga

  https://culturayalgomas.wordpress.com/2016/01/25/ronda-naval-sota-la-boira-velada-literaria-en-torno-al-mundo-de-calders/

  25/01/2016
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  Un vaixell s’enfonsa. Bé, s’enfonsarà. I posats a enfonsar-se, el capità vol que l’acte sigui tan organitzat, formal i èpic com manen els cànons i els seus desitjos. Així que, envoltat d’una peculiar tropa i passatgers, es disposa a assajar l’aconteixement. L’habitual absurd existencial i surrealisme sempre present en l’autor.
  Es nota, i molt, la feina d’adaptació de l’obra de Calders, que ha aconseguit que, respectant el recarregat llenguatge/vocabulari original, no sonés pedant ni inintel·ligible o difícil de seguir. Els Pirates doten a l’obra d’un ritme trepidant en molts moments, propi de les screwball comedies o els germans Marx, amb canvis de vestuari, els actors interpretant diferents personatges, entrades i sortides i moltes situacions tremendament simpàtiques. De remat, moments absolutament hilarants com la banda o l’hipnotizador, que m’han fet esclatar en rialles. Molt bé les interpretacions, no sempre aconseguit en una obra tan coral, amb la Laura Aubert en estat de gràcia, com sempre, que podria recitar la llista de la compra i em faria riure si vulgués, en Bernat Cot absolutament camaleònic, o la Laura Pau ben versàtil.
  Què li falta? al meu parer és al revés, li sobren uns 10 minuts i l’impacte humorístic d’algunes escenes seria encara més aconseguit i el ritme general no tindria alts i baixos. Jo hi vaig anar al principi i potser el rodatge ho ha solucionat, però quan algun personatge cridava costava molt d’entendre què deia.

  24/01/2016
Articles relacionats
Els Pirates s’embarquen al naufragi delirant de Pere Calders

Els Pirates s’embarquen al naufragi delirant de Pere Calders

15 gener 2016

Els Pirates Teatre porten a escena Ronda naval sota la boira, la novel·la més esbojarrada de Pere Calders; la història del naufragi d’El Panòramic, un transatlàntic a la deriva comandat […]