Peeping Tom: Díptic: La porta absent i La cambra perduda

Peeping Tom: Díptic: La porta absent i La cambra perduda

Peeping Tom, la companyia de Gabriela Carrizo i Franck Chartier pesenta Díptic: La porta absent i La cambra perduda, dues peces curtes de regust cinematogràfic on passat, present i futur es confonen en una nova mostra del seu món fosc, misteriós i sorprenent.

Les dues peces que componen aquest díptic escènic van ser creades originalment per l’argentina Gabriela Carrizo i el francès Franck Chartier, ànimes de la companyia belga de dansa-teatre Peeping Tom, amb els intèrprets del Nederlands Dans Theater. Ara, un nou repartiment amb intèrprets de Peeping Tom reinterpreta aquelles creacions, unes coreografies en les quals els personatges evolucionen en espais dels quals no poden escapar i vagaregen per laberints sinistres i misteriosos en què la realitat es confon amb la fantasia, moguts per unes forces naturals i adreçant-se a un destí incert.

Passat, present i futur es barregen en aquestes dues peces en les quals les premonicions i un món de records inexactes i canviants són factors destacats. L’atmosfera cinematogràfica tan pròpia de les creacions de la companyia belga les amara totes dues.

La primera part, La porta absent, té lloc en una habitació tancada, plena de portes que no s’obren i on un home entre la vida i la mort mira de trobar el seu camí enmig d’un núvol de pensaments. En canvi, a La cambra perduda, ens trobem en el laberint de cabines i passadissos d’un vaixell, un escenari on descobrirem el món interior dels personatges, protagonistes d’unes històries que van més enllà del temps i de l’espai. Suspens, un humor fosc i un univers visual que evoca el realisme màgic s’uneixen en un espectacle singular creat amb un llenguatge interpretatiu, únic i extrem.

Una coproducció del Grec 2020 Festival de Barcelona, Peeping Tom, Òpera Nacional de París, Òpera de Lille, Tanz Köln, Göteborg Dance and Theatre Festival, Théâtre National Wallonie-Bruxelles – deSingel-Antwerp, Festival Aperto – Fondazione I Teatri (Reggio Emilia), Torinodanza Festival – Teatro Stabile di Torino – Teatro Nazionale (Torí), i Dampfzentrale Bern.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  En serio…
  Veo poquísima danza pero lo que estoy viendo me está dejando moñeco.
  Lo que he visto en el Grec con la compañía Peeping Tom es de otro nivel…
  Es que me he quedado de piedra!! Lo de estos bailarines es increíble. Deberíais de ir a verlo si o si porque no os van a decepcionar. Aunque os paséis todo el rato preocupados por la salud de los bailarines. Por sus huesos, sus moretones, su cuerpo… ESPECTACULAR!
  La obra se dividía en 2 piezas cortas. Pero no me pidáis que os explique de qué iban porque bastante tenía yo con que no se me desencajara la mandíbula!!
  Danza, iluminación, el apartado sonoro ¡QUE MADRE MÍA!, yo solo os puedo decir…
  Que no pienso perderme nada de esta compañía que pase por esta ciudad! LO DIGO!

  21/07/2020