Tot el que necessites per anar al teatre

Patente de Corso

Patente de Corso

Els actors de la sèrie televisiva Allí abajo i de l’aclamada còmèdia Ocho apellidos vascosAlfonso Sánchez i Alberto López, protagonitzen aquesta tragicomèdia elaborada a partir de textos periodístics de l’escriptor Arturo Pérez-Reverte que narra la història de Luciano, el posseïdor d’una autèntica patent de cors amb la qual pot estafar, robar, malversar, saquejar i desfalcar impunement, i la de Mariano, un ciutadà fart de la seva mala sort que vol comprar la patent a Luciano.

SINOPSI

Luciano posseeix una patent de cors autèntica amb gairebé dos segles d’antiguitat i signada pel mateix Ferran VII, que vol vendre. Assegura que amb ella es pot estafar, robar, malversar, saquejar i desfalcar, amb tots els papers en regla i la signatura del rei. Mariano, un ciutadà fart d’estar fart, a qui la vida ha tractat de forma despietada, la vol comprar. Vol esdevenir un fill de la gran puta. Luciano li assegura a Mariano que ser un cabró no és tan fàcil com sembla i s’ofereix a ensenyar-li. El jove espera els ensenyaments del mestre, però aquestes mai arriben; si més no, tal com les espera Mariano. Xerren i xerren de qualsevol cosa mentre veuen la vida passar. I sembla que no passa res, el que desespera més i més a Mariano, que arriba a plantejar tot tipus de barbaritats. S’entaula una relació entre tots dos que serveix per mostrar un mosaic de miralls, en els trossets podem veure el reflex departes de nosaltres mateixos i de la nostra societat, que sembla haver entrat en permanent bucle, que sembla eternament cíclica. I que, en alguns aspectes, lluny d’evolucionar, involuciona.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • puesta en escena de textos de Pérez-Reverte… para mi gusto, los actores se veían forzados en sus papeles, los textos demasiado rígidos y al final no hacían reir, suponiendo que esa fuera la intención. Un par de chispazos graciosos, pero no lo que yo esperaba. Lo mejor, la última parte.

  14/09/2015
 • Bons actors!

  23/08/2015
 • Varem descubrir dos actors de primera.
  Un texte fantàstic. Una bona posta d’escena.

  09/08/2015
Articles relacionats
‘Patente de Corso’ porta al teatre l’humor i la crítica social de Pérez Reverte

‘Patente de Corso’ porta al teatre l’humor i la crítica social de Pérez Reverte

7 agost 2015

La Sala Pepe Rubianes del Club Capitol de Barcelona acull l’espectacle Patente de Corso – Tratado ibérico del hijoputismo, una obra escrita i dirigida per Alfonso Sánchez a partir d’una selecció […]