Tot el que necessites per anar al teatre

Papushkas, mi propio Kadish

Papushkas, mi propio Kadish

Papushkas, mi propio Kadish és una obra de Melisa Freund. Un important exercici de memòria sobre la història de l’holocaust i de l’exili forçat de la comunitat jueva. Una obra documental dirigida a les noves generacions, basada en la història de testimonis reals de supervivents de l’extermini nazi, amb el propòsit d’ensenyar com i malgrat tot, es poden reconstruir els vincles i el desig de començar de nou.

Sinopsi

Papushkas, mi propio Kadish és una obra dins d’una obra dins d’una obra dins d’una obra … Una experiència en si, una docu-ficció sobre la vida d’un pare, i la seva filla. Sobre la vida d’un supervivent de l’extermini nazi, i la seva filla. Una manera d’apropar-se entre pare i filla, però a través d’un actor i aquesta filla real, per retrobar en el present les empremtes del passat. Una cerimònia de comiat. Un homenatge a les absències.

Melissa Freund fa de si mateixa per evocar al seu pare mort. Per aconseguir-ho, contracta un actor perquè faci del seu pare, qui a més, va ser el seu amic. Junts representen escenes de l’obra que el pare real, Juan Freund, va escriure sobre la seva pròpia vida. Ficció i realitat es confonen com si fos una Matrioshka russa.

Mitjançant el kadish, un dels resos principals de la religió jueva que estreny llaços amb generacions, Melissa Freund crea el seu propi, com si es tractés d’un ritual, per connectar-se amb el seu propi pare. Una història d’endavant cap enrere, d’aquell dia en què va morir, fins arribar a la infantesa d’aquest home.

Supervivent de l’extermini nazi, Freund va palpar de prop el desemparament, la injustícia més horrible de tots els temps, l’amenaça constant però sense perdre la voluntat per la felicitat. És el que la seva filla narra amb orgull i nostàlgia.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Lali

    Gracias Melisa Freund y Julio Marticorena por esta bella obra, es una historia fuerte, la de Juan….(el de Argentina el padre de Melisa) No quiero hacer spoiler solo decir….que un tema como el que se toco anoche en La Badabadoc de gracia, no te puede ser indiferente de ninguna manera o al menos no debería serlo para nadie. Darle valor a la vida, disfrutarla y a seguir soñando como lo hace Melisa con este Homenaje a su padre, hermoso texto, hermosas interpretaciones y es difícil que no se te escape una lágrima cuando escuchas las palabras de esta joven Dramaturga cuando le habla a su Papá, está claro que tiene un gran futuro por delante y ojalá vuelvas por aquí cuando hagas la segunda parte! Muy recomendable!!!

    18/05/2019