Tot el que necessites per anar al teatre

Pablo Messiez: Muda

Pablo Messiez: Muda

Muda és una peça del dramaturg argentí Pablo Messiez sobre una dona incapaç de parlar i la seva relació amb una veïna i el seu conserge.

Sinopsi

Muda, un títol que tant fa referència al silenci obstinat de la protagonista com al seu canvi de domicili, ens explica la història de l’Anna, una dona que arriba, silenciosa, al seu nou habitatge al centre de la ciutat. Vol conèixer la germana gran, la parenta desconeguda de qui tant li parlava la mare, que acaba de morir. Allà es troba amb un conserge, un home sol i ferit que enyora el que havia tingut i ja no té, que es refugia en l’alcohol i que té preparada la corda per penjar-se en el moment en què es decideixi a fer-ho. Mentrestant, però, parlarà amb la nouvinguda, establint un diàleg amb el silenci similar al que es produeix en la consulta d’un psiquiatre. Al pis de dalt de l’Anna, la Flor, una dona que es creu sofisticada però que és vulgar i enutjosa, que fingeix una felicitat que no té i que, per tal de no pensar en allò que li falta, parla sense aturador, no fos cas que el silenci l’arrossegués a la tristesa.

És una peça teatral que es va veure amb gran èxit a Madrid ja fa uns anys  i que signa un autor amb més de vint anys de trajectòria. A principis d’aquest any, precisament, Messiez va dirigir al Teatre Lliure la seva obra El temps que estiguem junts, interpretada pels joves integrants de La Kompanyia Lliure.

Video

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

  • 12345

    Victòria Oliveros Layola

    Un senzill i eficaç plantejament que, entre paraules i silencis, furga en el dany compartit i en l’única veritat que governa la condició dels personatges, per ventura de tots nosaltres: la de la solitud. Pel que fa als seus actors vull ser molt mesurada. Diré simplement que compleixen a la perfecció la tasca que els ha estat assignada: deixar-se abduir pels éssers bons i anhelants que ha imaginat l’autor. Me’ls crec i em commouen des del minut ú, parlen el meu mateix idioma emocional i són, per tant, també una mica de mi mateixa. A destacar una divertidíssima Maria Lanau – Florència – que t’atrapa pel seu paper i la seva actuació. Si vols saber-ne més entra a https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2018/07/07/muda/

    07/07/2018

Articles relacionats

Solitud que trenca la veu

Solitud que trenca la veu

26 juny 2018

Per Alba Cuena / @herronita93 Mercè Vila Godoy dirigeix la nova posada en escena de Muda, un text de Pablo Messiez que arriba per primer cop a Barcelona. L’Anna es […]

Llegir més... r