Tot el que necessites per anar al teatre

Othelo

Quatre actors, especialistes en el teatre físic, el clown i el burlesc, interpreten la famosa tragèdia de William Shakespeare, Othelode la mano del director argentí Gabriel Chamé Buendía.

Sinopsi

Sempre Shakespeare. El còmic és tràgic i tan tràgic que és còmic, o el que som capaços de fer per odi i gelosia“.

En una posada en escena totalment despullada de realisme quotidià, el joc físic i el vers blanc del mestre anglès s’enfronta i es complementa en un llenguatge lúdic, hilarant i absurd. Respectant el text de Othelo, la seva poesia, i tensió dramàtica, aprofundeixo en les intencions dels personatges a través del gag còmic, generant una ironia sinistra en la tragèdia. Investigo, sense solemnitat, la relació entre el tràgic i el còmic, com a claus del teatre clàssic i contemporani.

Othelo és actual i em qüestiona sobre: l’amor la lleialtat, el racisme, l’ambició, la violència domèstica, enveja, gelosia, fredor científica i o, creença sanguínia. Què és per a nosaltres un negre, un mentider, i la venjança ?.

Othelo és un miratge malèfic en què apropant no veus més que sorra. O la teva pròpia tragicomèdia.

GABRIEL Chame BUENDÍA

Premis: Espectacle guanyador dels Premis Teatros del Mundo 2013: Millor adaptació, Millor actor (Martín López Carzolio) i Millor direcció.

Video
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • David

  És teatre total, integrant una gran varietat de tècniques i mètodes. Qui vulgui descobrir que el teatre no té límits, que pot ser irreverent i respectuós alhora, que pot transmetre emocions intenses en un curt espai de temps, que ens pot transportar a un món màgic on tot és possible, que Shakespeare té moltes lectures i molt actuals, que vagi a veure Othelo. Un regal immens per als sentits i la ment. MARAVILLOSOS ACTORES; un trabajo descomunal. Gràcies!

  02/05/2018
 • Edna Malinalli

  Maravillosa.
  Nunca pensé que una tragedia pudiera ser tan cómica. Excelente adaptación y actuaciones.
  Muy recomendable.

  02/05/2018
 • Laura Urpin

  Othelo es una obra genial, 4 artistas q lo dan todo y te hacen participe de la historia con mucho humor, muy recomendable y la cantidad de talento que hay suelto, obras como ésta me hacen amar el teatro.
  Ir a verla

  19/04/2018
 • maría j gonzález mondaza
  maría j gonzález mondaza

  Teatro con mayúsculas, físico, cercano, extraordinario. Me lo pasé genial, grandes actores que son elásticos y pura adrenalina… no me importaría ir otra vez a verla.

  13/04/2018
 • maría j gonzález mondaza
  maría j gonzález mondaza

  Qué grandes son estos argentinos, cómo tratan al teatro, con humor, con expresividad, con ganas de llegar al público, de llenarlo de buenas sensaciones… y qué poco se ve este esfuerzo y alegría en nuestras salas. Animo a todos a que la vean: el teatro físico, de clown, de humor explicado con la máxima energía. Felicidades!!!!!

  12/10/2016
 • Hebert Parodi
  Hebert Parodi

  Sí, se puede unir la tragedia a comedia desbocada sin perder la esencia.Como dicen ellos mismos: Esto no es clown, es Shakespeare. Y sí, lo es y mucho.

  Yo, lo admito, no soy mucho de adaptaciones o relecturas modernas, qué le vamos a hacer, pero aquí me han más que ganado. Una versión libre o mejor libérrima, que es sin embargo tremendamente fiel al original. En esta adaptación está todo Othelo, párrafos literales y otros que casi, todas las subtramas, personajes… No es sólo que se mantenga la esencia. Por haber, hay hasta metateatro y un explicitado continuamente y sentido, seguro, homenaje y respeto al bardo. Ha de ser muy, muy arriesgado llevar a cabo un proyecto así, encontrar no el punto medio, sino un equilibro entre partes trágicas (no se oía una mosca en la escena del asesinato) y una comedia loca. Bravo por la valentía y el resultado.

  Con mucho clown, teatro físico, inventiva…están todos perfectos, Othelo, serio, trascendente, Yago maquiavélico buscando la complicidad del público, Desdémona tan pava que no puedes evitar reir con ella y Casio/Rodrigo y más personajes impecablemnte divertidos en manos de un sólo actor.

  En resumen: no se la pierdan. Lo que hacen parece fácil. No lo es.

  10/10/2016
 • Ricard

  No entenc aquest aplaudiments. Mantenen el text original i es dediquen a fer -no el pallasso- l’imbècil. Si vols fer el clown, encara que mantinguis la idea original, fes un altra text. Les brometes gays amb el públic, les barroeries sexuals, etc. ja ens les
  va fer totes en Joan Gimeno fa 30 anys, i amb gran encert; creia que el ha, ha, ha, hi, hi, hi, ja estava superat. Fer d’en Casio un Michael Jackson és de fi de curs d’esplai. El que em sap més greu és que els actors són molt bons, tenen molt d’ofici, però el director-creador d’aquest rave els ha malgastat.

  19/09/2016
  • isabella pintani

   Totalmente de acuerdo, veo que ya somos dos moscas blancas…empezaba a sentirme la única…

   15/10/2016
 • Josep Via Santacana

  Genial espectacle, divertiment en grau superlatiu amb el pretexte de Shakespeare i potser també gracies a ell, quatre artistes excepcionals, el concepte clow malgrat lo que significa es poc pensant en la seva feina dalt del escenari. Quatre artistes donan vida a diversitat de personatges i fan creible quasi lo imposible, una tragedia com la de Othelo, convertida en un espectable esbojerrat i a ritme vertiginos, nomes equiparable a lo millor de Monty Python,dificil de explicar cal veure el show o com volgueu anomenar-ho, i deixarse portar, res mes facil. La Villarroel una vegada mes dona oportunitat de coneixer un treball artistic de gran nivell en risc de pasar desapercebut.Poques vegades una recomanaçio te menys risc d estar equivocada, dificilment el mateix Shakespeare no hagues rigut…..

  14/09/2016
 • san
  san

  Genial,fresca y divertida.

  06/11/2015
 • Josep Oliva Sasé

  Basada en l’obra de Shakespeare, Gabriel Chamé ens porta al Off la Villarroel, aquesta versió en to burlesc amb aquesta companyia argentina que segons ells mateixos han comentat és la primera vegada que actuen a Barcelona. Quatre actors i que cadascun d’ells interpreta mes d’un personatge i que tot i amb els canvis de vestuari, perruques i tot tipus d’elements no perd en cap moment el dinamisme i interès. Quatre “monstres” del teatre físic i gestual que respectant la tragèdia original, a través de gags còmics, un llenguatge absurd i uns encertats jocs de paraules la converteixen en una obra divertida amb una càrrega d’humor brutal que et té atrapat des del minut un. L’escenografia és molt senzilla i aconsegueixen amb pocs elements molt rudimentaris i el seu saber fer treure uns magnífics efectes. Recomanable i imprescindible veure-ho i encara teniu tres dies de la setmana vinent per fer-ho. No us ho perdeu gaudireu i molt.

  06/11/2015
 • Ana P.F.

  Que bé m’ho he passat! Esbojarrada, imaginativa, provocativa i irreverent. Molt, però q molt recomanable.

  04/11/2015
Articles relacionats
Gabriel Chamé: “L’univers del pallasso pot ser fidel a Shakespeare”

Gabriel Chamé: “L’univers del pallasso pot ser fidel a Shakespeare”

17 setembre 2016

El director argentí Gabriel Chamé va sorprendre la temporada passada al públic barceloní amb un Othelo brutalment divertit i delirant. Malgrat les hores intempestives que suposava la seva programació en […]