Tot el que necessites per anar al teatre

Nit de reis (o el que vulguis)

Nit de reis (o el que vulguis)

Pau Carrió, director i dramaturg amb una trajectòria curta però carregada d’èxits, adapta Nit de Reis, la comèdia d’embolics i canvis de gènere que es considera obra mestra de Shakespeare.

SINOPSI

Concebuda com una peça d’entreteniment que tancava el cicle festiu del Nadal, Nit de Reis és considerada una de les comèdies d’estructura més rodona de Shakespeare. La rellegeix amb els seus propis codis Pau Carrió, que ja ha signat versions especialment renovadores i aplaudides de les obres del dramaturg anglès, entre els quals Victòria d’Enric V (basada en Enric IV i Enric V i vista al Grec 2014) o la seva pròpia versió del Hamlet estrenada el 2016. Ara porta a escena la història de dos bessons que naufraguen davant la costa d’Il·líria, on hi ha la cort del duc d’Orsino. La noia, Viola, es farà passar per home i entrarà a treballar, amb el nom de Cesàrio, a la cort del duc. Els embolics causats per aquests canvis de gènere donen peu a una història feta de disbauxa, festa, desconcert, separacions forçades, venjança, burla, ambigüitat, llàgrimes de riure i llàgrimes de tristesa…  Ho experimenten uns personatges que, com diu el mateix director del muntatge, “es busquen i no es troben, s’acaricien i s’esgarrapen”.

És el nou repte dels joves actors i actrius que integraran en els pròxims tres anys la Kompanyia Lliure i que ara es posen a les ordres de Pau Carrió després d’haver presentat aquesta temporada In memoriam (La quinta del biberó), Revolta de bruixes i Moby Dick, un viatge pel teatre.

Fotos + fotos

Nit de reis (o el que vulguis)Nit de reis (o el que vulguis)Nit de reis (o el que vulguis)Nit de reis (o el que vulguis)Nit de reis (o el que vulguis)

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

 • 12345

  Hebert

  Les comèdies shakespearianes no són el meu fort. Cert que, en general, els embolics de bessons, disfressar-se de l’altre gènere, equívocs, enemics predestinats a acabar sent amants… no acostumem a fer-me gaire gràcia, per previsibles (avui dia) i llavors se’m fan llargues. Així que no em va entusiasmar el Nit de Reis al LLiure però és cosa meva.

  Molt, molt ben interpretada de forma coral, on tots tenen moments de lluïment, una escenografia molt lligada a la il·luminació, mínima però impactant i vestuari envejable. I, clar, la qualitat literèraia del text.
  Només no em va convèncer l’estridència i cridòria per moments – que funcionen molt bé al Parking Shakespeare pel registre d’absoluta farsa, l’ambient i la complicitat que s’estableix amb el públic-, la durada i que l’aposta per la música no acabés de ser més ferma.
  Ara, proposta fresca, amb una Kompanyia Lliure entregada i que agradarà molt a tothom.

  23/09/2017

 • 12345

  JOSEP OLIVA SASÉ

  Avui al Lliure de Gràcia he estat veient aquesta obra de Shakespeare, amb versió i excel·lent direcció de Pau Carrió. De manera fresca i àgil ens parla de dos germans que després de patir un naufragi se separen i se’ls dóna per desapareguts però després de passar per un seguit de situacions algunes tendres i altres esbojarrades i molt divertides, es tornen a retrobar. Amors, desamors, sexe, canvis de personalitat, alcohol i més, tot té cabuda. L’escenografia i posada en escena minimalista i molt aconseguida sobretot per la impactant il·luminació. Pel que fa a la interpretació, La Kompanyia Lliure que es nota que estan molt a gust amb l’obra, fan un treball d’equip extraordinari però que alhora Carrió ha deixat que individualment cadascun brilli en el seu personatge, bravo a tots sense excepció. La música en viu, on tambié participen alguns dels actors, magnífica. Un muntatge rodó amb el que passes una molt bona estona. Totalment recomanable.

  20/09/2017

 • 12345

  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Pau Carrió nos trae esta divertidisima comedia magistralmente interpreta con la frescura y el buen hacer de los miembros de La Kompanyia.
  Ha sido un gustazo ver cómo han mezclado comedia, baile y buena música a la orden de una de las comedias más divertidas de Shakespeare. Yo es que no he parado de reír.

  La iluminación me ha gustado mucho y la escenografía aunque austera ha resultado ser muy efectiva.
  No puedo resaltar ningún actor en especial porque todos me han gustado y me han parecido correctisimos.
  Y si tuviera que poner alguna cosa negativa diría que a la obra le sobran unos 20 minutos para que se hiciera más amena y rápida. Algunos pasajes se hacían pesados y alargaban la obra sin necesidad.
  Qué bien hemos empezado la temporada del LIIURE

  16/09/2017

 • 12345

  Victòria Oliveros Layola

  Una comèdia que els joves actors i actrius de La Kompanyia Lliure han brodat lluint el seu gran potencial interpretatiu. Ës una obra coral, amb moltes escenes i entrades i sortides. Històries que es barregen … i tot flueix. A #NitDeReis no només hi ha bons intèrprets sino que es nota que hi ha molta feina al darrere. Esplèndidament dirigida per Pau Carrió, àgil i divertida, cuidada fins al darrer detall, aquesta comèdia shakespeariana encaixa perfectament amb la idiosincràsia de la companyia, on tots i cadascun d’ells i elles tenen espai pel seu moment de glòria. És un veritable goig veure un equip artístic tan ben compenetrat, amb tanta química i que gaudeix tant d’allò que fa. Molt recomenable!!!

  22/07/2017