Tot el que necessites per anar al teatre

Macbeth

Macbeth

Un homenatge a l’any Shakespeare amb una direcció d’escena espectacular i surrealista

Escòcia. Macbeth escolta com enigmàtiques bruixes profetitzen que serà rei d’Escòcia. En saber-ho, la seva esposa l’empeny a assassinar l’actual rei per substituir-lo. Els vaticinis de les bruixes porten Macbeth a ser sanguinari amb amics i rivals, fins que sol i furiós s’enfronta a la darrera batalla en la qual acaba morint.

  • Giuseppe Verdi sentia devoció per l’obra de Shakespeare i aquesta és la primera òpera en què es basà en un text del bard. L’entusiasme de Verdi es pot resumir en la seva voluntat d’assolir «quelcom d’extraordinari».
  • En aquesta versió, el director d’escena Christof Loy situa l’acció en un espai clàssic atemporal amb tocs surrealistes i dominat per blancs i negres, de gran intensitat dramàtica.
Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Vaig estar ahir a l’assaig general gràcies a les invitacions de Teatrebarcelona.com.

    És un espectacle rodó. L’escenografia és impressionant. Lady Macbeth i Macduff tenen unes veus de pell de gallina. Hi ha dança, un cor meravellós que no para ni un moment de correr amunt i avall, i una orquestra de deu. Què més es pot demanar?

    07/10/2016
Articles relacionats
“Macbeth amb poc color, però no descolorit”. Jordi Vilaró desgrana la nova òpera del Liceu

“Macbeth amb poc color, però no descolorit”. Jordi Vilaró desgrana la nova òpera del Liceu

14 octubre 2016

Jordi Vilaró dissecciona la majestuosa òpera ‘Macbeth’, que es representa al Gran Teatre del Liceu fins al 23 d’octubre. Macbeth és un personatge que posa a prova els límits de […]