Tot el que necessites per anar al teatre

Luisa Fernanda

Luisa Fernanda

A l’Espanya d’Isabel II, una dona enamorada, capaç de perdonar tot al seu estimat, un militar reeixit i faldiller. D’altra banda, un ric extremeny que s’allista a les files dels lliberals, per enfrontar-se al seu monàrquic rival, per amor a Luisa Fernanda …

És l’obra escollida per genis del cant, com Plácido Domingo, per posar-la d’exemple de musical espanyol, als teatres del món. Posseeix una música sempre adequada al lloc i a la situació, des de “Este apacible rincón de Madrid”, que ens situa en ple Madrid de los Austrias, fins a “Morena clara”, cantada entre batejadors de gla, o oliva, a l’Extremadura rural, sense oblidar l’arxiconeguda “Mazurca de las Sombrillas”, ballada i cantada a la porta de la goyesca Ermita de San Antonio de la Florida, a la vora del Manzanares, o “En mi tierra de Granada”, de la Duquessa Carolina.

No hi ha número musical de Luisa Fernanda desconegut per al públic, que queda enganxat a l’argument històric i a la imponent diversitat del vestuari de l’obra, on trobem els vestits luxosos de la noblesa, la roba de la gent de la ciutat i els vestits de feina i de gala dels extremenys, tot amb tal luxe i qualitat, que fa que el públic ho comenti, al final de les representacions. Els decorats eclèctics i la il·luminació adequada, garanteixen l’èxit d’aquesta obra exemplar.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració