Tot el que necessites per anar al teatre

Limbo

Què passa quan t’identifiques amb un gènere que no és el que el teu cos determina? Limbo és la història d’un trànsit. Les vivències i l’imaginari de l’Albert, que abans era Berta. Una dramatúrgia que es desenvolupa en blocs que ens porten a través del canvi mental i físic del protagonista. Què ens determina? El cos o l’ànima? Ens identifiquem tots amb el nostre sexe, amb el nostre gènere o amb el que la societat pretén que siguem?

SINOPSI

Berta es trobava entre dos mons, atrapada en un cos que no era el seu. O potser era Albert qual sentia atrapat, dins de la Berta, sense poder ser ell.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • No vaig poder veure aquesta obra en el seu moment i avui ho he fet a La Casa Elizalde. Ens parla de transsexualitat, i el difícil camí de l´Albert per aconseguir la transformació perquè la seva identitat de gènere coincideixi amb la seva identitat sexual, dels tòpics i prejudicis que marca la societat i les dificultats per identificar-se en un aeroport amb el consegüent tracte humiliant. Interessant el diàleg que a travès d’un televisor manté amb el seu jo femení que li recrimina la seva decisió. Tot això se’ns presenta amb mùsica, paraules i dansa. Una meravella la part musical amb Clara Peya al piano interpretant peces compostes per ella mateixa. La dansa va a càrrec d´Ariadna Peya i Tatiana Monells amb unes coreografies molt aconseguides i perfectament desenvolupades. I tot el pes del text, es per Mariona Castillo amb una magnífica interpretació i posant-se en la pell de l´Albert amb la dificultat que això comporta en haver de fer-ho amb un registre masculí. M’ha agradat moltíssim. Un camí cap a la llibertat d’escollir qui som i que recomano veure.

  15/12/2016
 • Un 9! Una gran obra per a qui li agradi les obres multidisciplinàries en un mateix escenari: música, interpretació i dansa. Una obra impactant sobre com es pot lidiar en el Limbo per culpa de la inconcordància sexual. Les incoherències durant la vida, les barreres imposades, les aparences, les solucions, les acceptacions, …

  A part del tema que ja és prou impactant, la unió de les disciplines desenvolupades per Mariona Castillo, Tatiana Monells, Ariadna Peya i Clara Peya fa que l’obra estigui molt ben unida. La Berta/Albert ens explica la seva lluita interna del gènere expressada en paraules, cants i dansa. Una unió perfecta.

  La veu musical de Mariona Castillo m’ha encantat durant els seus moments musicals, la parella de dansa interpreten molt bé la lluita interna de la dualitat en discòrdia i, per descomptat, Clara Peya en el piano és un plaer veure-la tocar i sentir-la en directe.

  El Teatre Gaudí és un espai ideal per aquest tipus d’obres per què permet fer actuacions per a tots l’escenari que està a ras de públic. La il·luminació ha estat molt encertada. Tot i que l’actriu portava un micro que ajudava a la sonoritat; però creava un efecte un pèl estrany entre so ampliat i so en directe; fet que no impedeix gaudir de l’obra en la seva totalitat.

  27/02/2016
 • san

  Emotiva y muy bien interpretada,agradable sorpresa¡¡¡¡¡

  07/02/2015
Articles relacionats
La Sala Beckett revoluciona els gèneres

La Sala Beckett revoluciona els gèneres

9 març 2017

La Sala Beckett dedica el tercer dels cicles temàtics de la temporada a La revolució dels gèneres amb la voluntat de posar en evidència el model masclista i patriarcal que […]

Un ‘Limbo’ on qüestionar i trencar etiquetes

29 gener 2015

L’Era de les Impuxibles, la companyia formada per Míriam Escurriola i les germanes Clara i Ariadna Peya, porta Limbo al Teatre Gaudí, un musical que ens explica el trànsit que […]