Tot el que necessites per anar al teatre

La Veronal: Opening Night

L’escenari, indret per excel·lència del dispositiu teatral, protagonitza el nou muntatge de La Veronal: Opening Night.

Sinopsi

Des de la primera imatge mental, la primera projecció d’una idea inspiradora, a la primera vegada que s’aixeca el teló d’un espectacle, hi ha tota una successió d’esdeveniments que comencen a precipitar-se amb la força d’una bola de neu vessant avall. Tot el que passa en aquest interval de temps travessa la vida dels que formen part de tot l’entramat, des del director fins a l’espectador que arriba en l’últim moment.

Tots, en major o menor mesura, posem part de la nostra vida en el que fem i per això hi ha molta veritat dins de la ficció que es mostra damunt de l’escenari.

Opening Night reflecteix la profunda admiració que tinc com a director escènic per la pel·lícula de John Cassavetes, de la qual he pres el títol. Gena Rowlands va dir en una ocasió «Vivíem per al cinema. Van ser anys intensos i apassionants. Els millors de la meva vida.» La meva vida han estat les arts escèniques des que vaig fundar La Veronal ja fa més de 10 anys i he viscut cada experiència i cada projecte des de totes les dimensions que formen el procés. Per això, en aquesta obra basada en la meva pròpia experiència, vull mostrar-li al públic tot el que passa des d’aquesta primera idea inicial en totes les seves dimensions, des de l’immaterial i psicològic fins al que és físic i tangible.

Aquesta obra acaba allà on han començat totes les altres, quan el silenci s’apodera de la sala i es conté la respiració perquè el teló està a punt d’aixecar-se.


Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  La Veronal nos trae un espectáculo que es una oda al teatro. A los que hacen posible el teatro, a la parte de atrás, a los que se esconden detrás de la escenografía y hacen que todo salga a pedir de boca durante la representación.
  Nunca he sido un consumidor de danza. Poco a poco le voy cogiendo el gusto. Pero es que La Veronal es hipnótico! La forma en la que mueven sus cuerpos es impresionante y hoy he salido del teatro dando gracias por haber ido a verlos!
  SON ESPECTACULARES E INCREÍBLES DE VER!! Nada más! Jajajaja

  10/04/2021
Articles relacionats
10 noms clau de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya

10 noms clau de la nova temporada del Teatre Nacional de Catalunya

8 setembre 2020

Xavier Albertí s’acomiada de la direcció artística del Teatre Nacional de Catalunya, abans de fer el salt com a dramaturg de la Compañía Nacional de Teatro Clásico a Madrid, amb una […]