Jerôme Bel: The Show must go on

Jerôme Bel: The Show must go on

Després de treballar en diferents companyies de dansa, Jérôme Bel va començar a presentar les seves peces, resultat d’accions i escenografies senzilles, despullades de cap mena d’ornamentació. Està considerat un dels representants més destacats del moviment de la no-dansa. Els seus espectacles, de caràcter conceptual, s’inicien el 1994 amb (sobra 1 espai) Nom donné par l’auteur, una interacció entre objectes banals i ballarins. Continuen les obres Jérôme Bel(1995), Shirtologie (1997), Le dernier spectacle (1998), (falta coma) The show must go on(2001), Véronique Doisneau (2004), Lutz Förster (2009), Cédrix Andrieux (2009) (que vam veure al Mercat la temporada anterior), Disabled Theater (2012) i Cour d’honneur (2013), entre d’altres.

SINOPSI

Aquesta peça va ser creada el 2001 i és una de les obres emblemàtiques en la carrera de Jérôme Bel. L’espectacle examina la relació entre l’art i la vida, entre el més col·loquial i el més refinat, i desafia constantment les expectatives de l’espectador. En un escenari sense decorats un DJ punxa cançons populars de diferents èpoques, mentre ballarins professionals i persones sense experiència en dansa segueixen les instruccions de la lletra de la cançó. The show must go on forma part del repertori de la Deutsches Schauspielhaus d’Hamburg entre l’any 2000 i el 2005, i del repertori del Ballet de l’Òpera de Lió entre el 2007 i el 2014.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
La versió barcelonina de ‘The show must go on’ de Jérôme Bel

La versió barcelonina de ‘The show must go on’ de Jérôme Bel

7 maig 2015

Una vintena de barcelonins interpretaran al Mercat de les Flors l’emblemàtica obra del coreògraf francès Jérôme Bel, The show must go on. Bel vol explorar què passa en un espectacle, […]