Tot el que necessites per anar al teatre

Hem vingut aquí a deixar les coses clares

Hem vingut aquí a deixar les coses clares

Hem vingut aquí a deixar les coses clares és un espectacle un espectacle ideat i interpretat per Jordi Cornudella, que també és l’autor de la música, Blanca Garcia-Lladó i Clara Manyós, sota la direcció de Jordi Oriol.

Hem vingut aquí a deixar les coses clares és un espectacle que parteix d’articles publicats a la premsa de principis de s.XX amb la intenció de treure’ls a la llum i reclamar-ne l’actualitat. Els textos mostren de quina cultura venim i quina herència hem rebut. Com a successors d’aquesta cultura la companyia s’ha posat el repte de reinterpretar-los amb les seves eines: el joc teatral i la música. “Es tracta de treure el personatge de la vitrina, fer-lo miques i tornar-lo a muntar a la nostra manera”.

Sinopsi

Som a l’enterrament de Josep Maria de Sagarra, personalitat molt vinculada a Santa Coloma de Gramenet, i tres músics ens donen la benvinguda amb una cançó. Malgrat la correcció inicial, l’acte no va com estava previst, i aquests tres personatges es veuran obligats a agafar les regnes de la cerimònia i a parlar-nos del mort. Ens parlaran a través de les paraules del mateix Sagarra i s’aniran embrancant en una sèrie de peripècies a través de les quals ens demostraran que en realitat no enterren Sagarra, sinó que el fan més viu que mai.

«El públic accepta totes les procacitats, totes les
grolleries, tots els guinyols i totes les catàstrofes;
però amb la condició que siguin disfressats amb
una gran cullerada de mel, per falsa, per tronada,
per imbècil que sigui.»

Josep Maria de Sagarra

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • MARIA PILAR MARTINEZ ALMENDROS

    Una obra molt recomanable. Tots tres fan un treball fantàstic. Una altra visió de les lletres i escrits d’en Josep Maria de Sagarra.

    21/09/2018