Tot el que necessites per anar al teatre

La fille du Régiment

La fille du Régiment

Camarena encapçala un magnífic repartiment

Tirol, Suïssa. Marie, una jove òrfena, és adoptada per un regiment de soldats. Coneix el civil Tonio i s’enamoren, però els soldats s’oposen al casament, fins que Tonio es fa soldat. La marquesa de Berkenfield reclama Marie com a neboda i se l’emporta al seu castell. Allà prova d’educar-la perquè es casi amb un aristòcrata. Mentrestant, Tonio i el regiment lluitaran per recuperar Marie.

El Liceu recupera la celebrada producció de Laurent Pelly, que presenta una crítica social amb gran sentit de l’humor, envoltat de paisatges de gran bellesa plàstica.

Un magnífic repartiment encapçalat per Javier Camarena, Sabina Puértolas, Ewa Podles i Simone Alberghini que interpretaran aquesta divertida i fresca òpera de Donizetti.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Hebert

    Magnífics Camarena i Puértolas, així com el cor. Absolutament sobrera la presència de Bibiana Fernández, que serveix per a introduir elements “cutres” com “Vieja chocha”, “petarda” que suposadament han de fer riure. No és que el Liceu sigui un indret sagrat on no es pot permetre segons què, sinó que era gratuït, simple i amb cap lligam amb la resta del muntatge.

    23/05/2017
  • No havíem tingut l’oportunitat de veure-la representada, encara que si la coneixíem i el Liceu ens ha brindat el poder fer-ho. Una òpera còmica de Gaetano Donizetti, lluny dels drames a què normalment estem acostumats, fresca i divertida i que de tant en tant, s’agraeix. Magnífica la posada en escena de Laurent Pelly amb dues escenografies diferents per a cada acte. En el primer uns grans mapes que representen les muntanyes del Tirol, i l’interior d’una estada del castell de la marquesa de Berkenfield per al segon, amb tanc inclòs. Fantàstica l’Orquestra del Liceu dirigida per Giuseppe Finzi. I extraordinari un cop més el cor sota la direcció de Conxita Garcia, que en aquesta’ópera té gran contingut tant pel que fa a cant com en la part teatral. Pel que fa als cantants, de nou hem pogut gaudir d’un excel·lent Javier Camarena al qual fa poc vam veure a Rigoletto. Si en el primer acte a la famosa ària dels 9 Do de pit, Ah, Mes amis, amb el seu bellíssim i agut timbre ha estat sublim, no ha estat menys en el segon acte amb Pour me raprocher de Marie, tant o més difícil que el primer pel domini que requereix el haver d’anar canviant de registre. La soprano aragonesa Sabina Puértolas a qui ja hem escoltat aquí en diverses ocasions, amb el seu ampli registre i la seva veu àgil ha tret nota molt alta en el paper de Marie. Només volem remarcar un però, al personatge parlat de la Duquessa de Crakentorp que encarna l’actriu Bibiana Fernández, ens sembla totalment fora de lloc el llenguatge groller que utilitza, hi sobra i que consti que ja tenim una edat i no ens esquincem les vestidures. Sense tenir en compte aquest petit detall, totalment recomanable. Fins al dia 29 es pot veure i gaudir.

    17/05/2017