Tot el que necessites per anar al teatre

Els Joglars: Señor Ruiseñor

Els Joglars: Señor Ruiseñor

Señor Rusiñol és una producció d’Els Joglars sota la direcció de Ramon Fontserè.

L’obra és una reivindicació de l’art com a pàtria universal, a partir de Rusiñol, contra les pàtries identitàries.

Santiago Rusiñol (1861-1931), nascut en el si de la burgesia catalana, simbolitza una personalitat intensa i complexa, amb una visió melancòlica, amarga i desencantada de la vida, un home dotat d’un gran talent personal que deriva en la pintura i l’obra del figura en les més prestigioses col·leccions. També aconsegueix gran notorietat com a dramaturg, escriptor i poeta. El seu caràcter enginyós i cosmopolita fa d’ell un referent del que els espanyols consideren la Catalunya cívica, culta i oberta a tothom.

Amb el Señor Rusiñol volem reflexionar sobre la destrucció d’uns conceptes de vida lliure, conceptes que no han estat substituïts en l’actualitat.
A Catalunya s’ha arrencat o falsejat el passat i d’aquesta manera s’ha pogut configurar un ordre inventat. Només s’utilitza la part de coneixement i de tradició que convé per explicar un relat esbiaixat. Per a nosaltres, Rusiñol és l’antítesi d’aquest món: aquest artista de caràcter enginyós i cosmopolita representa la inducció a la vida alegre i sensual, el gust per la bellesa, la subtilesa i el coneixement. Santiago Rusiñol -com va dir Josep Pla- va ser un destructor de fanàtics que va representar una societat de ciutadans folgats i assenyats a la vora d’Mediterrani.

Ramon Fontserè

Sinopsi

Un jardiner de Parcs i Jardins ha de deixar la feina per culpa del reuma i li situen al Museu Rusiñol on farà de Rusiñol presentant les visites teatralitzades del Museu. Però a el cap d’un temps, quan ell s’ha enamorat del pintor, decideixen transformar el Museu Rusiñol al Museu de la Identitat.

A partir d’aquí es crea un conflicte entre els dos mons: el de Rusiñol i el dels que defensen la identitat, als que anomenem bàrbars.

Video
Fotos

Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
Els Joglars tornen a Barcelona amb una reflexió sobre el nacionalisme català

Els Joglars tornen a Barcelona amb una reflexió sobre el nacionalisme català

30 abril 2021

La companyia teatral Els Joglars tornarà a Barcelona, després de 6 anys d’absència, amb Señor Ruiseñor, un espectacle que parteix de la figura i obra de l’artista Santiago Rusiñol per […]