Tot el que necessites per anar al teatre

Els Joglars tornen a Barcelona amb una reflexió sobre el nacionalisme català

30 abril 2021
n

La companyia teatral Els Joglars tornarà a Barcelona, després de 6 anys d’absència, amb Señor Ruiseñor, un espectacle que parteix de la figura i obra de l’artista Santiago Rusiñol per reflexionar a través de l’humor, la sàtira i la ironia sobre els nacionalismes i “el conficte català“.

És un espectacle tractat amb el nostre estil, amb humor, sàtira, creiem que la base del nostre ofici és això, amb el màxim enginy, gràcia i malícia posar en solfa els tabús de la societat (…) parlar d’un artista ens permet parlar de la societat i posar el dit a la nafra“, explicava el director i protagonista, Ramón Fontserè, durant la presentació de l’espectacle a Madrid.

Volem reflexionar sobre la destrucció d’uns conceptes de vida lliure, conceptes que no han estat substituïts a l’actualitat“, explica Fontseré. Per articular la reflexió la companyia, creada a Barcelona per noms com Albert Boadella, Carlota Soldevila i Anton Font, es basen l’obra i figura de l’escriptor, pintor i dramaturg Santiago Rusiñol (1861-1931), per a molts un referent de la la Catalunya cívica, culta i oberta a tothom: “Rusiñol era un artista de caràcter enginyós, cosmopolita i representa la inducció a la vida alegre i sensual, el gust per la bellesa, la subtilesa i el coneixement“, afirma el director: “Era un home que reivindicava l’art com a pàtria universal i s’enfrontava a les pàtries identitàries… un destructor dels fanatismes“.

L’espectacle explica la història d’un jardiner que és traslladat a un museu per encarnar la figura de Rusiñol en unes visites teatralitzades, però durant aquesta tasca es topa amb un nou patronat que vol crear-hi un Museu de la Identitat Integradora. Complenten el repartiment Pilar Sáenz, Dolors Tuneu,  Xevi Vilà, Juan Pablo Mazorra i Rubén Romero.

Més informació i entrades a:

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari