Els Joglars tornen a Barcelona amb una reflexió sobre el nacionalisme català

La companyia teatral Els Joglars tornarà a Barcelona, després de 6 anys d’absència, amb Señor Ruiseñor, un espectacle que parteix de la figura i obra de l’artista Santiago Rusiñol per reflexionar a través de l’humor, la sàtira i la ironia sobre els nacionalismes i “el conficte català“.

És un espectacle tractat amb el nostre estil, amb humor, sàtira, creiem que la base del nostre ofici és això, amb el màxim enginy, gràcia i malícia posar en solfa els tabús de la societat (…) parlar d’un artista ens permet parlar de la societat i posar el dit a la nafra“, explicava el director i protagonista, Ramón Fontserè, durant la presentació de l’espectacle a Madrid.

Volem reflexionar sobre la destrucció d’uns conceptes de vida lliure, conceptes que no han estat substituïts a l’actualitat“, explica Fontseré. Per articular la reflexió la companyia, creada a Barcelona per noms com Albert Boadella, Carlota Soldevila i Anton Font, es basen l’obra i figura de l’escriptor, pintor i dramaturg Santiago Rusiñol (1861-1931), per a molts un referent de la la Catalunya cívica, culta i oberta a tothom: “Rusiñol era un artista de caràcter enginyós, cosmopolita i representa la inducció a la vida alegre i sensual, el gust per la bellesa, la subtilesa i el coneixement“, afirma el director: “Era un home que reivindicava l’art com a pàtria universal i s’enfrontava a les pàtries identitàries… un destructor dels fanatismes“.

L’espectacle explica la història d’un jardiner que és traslladat a un museu per encarnar la figura de Rusiñol en unes visites teatralitzades, però durant aquesta tasca es topa amb un nou patronat que vol crear-hi un Museu de la Identitat Integradora. Complenten el repartiment Pilar Sáenz, Dolors Tuneu, Xevi Vilà, Juan Pablo Mazorra i Rubén Romero.

Més informació i entrades a:

Escrit per

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Shakespeare reflexiona sobre l’amistat i l’amor

Shakespeare reflexiona sobre l’amistat i l’amor

Los dos hidalgos de Verona és una comèdia de William Shakespeare que explora les tensions entre l’amistat i l’amor. Alfredo Noval, Manuel Moya, Irene Serrano i Rebeca Matellán, entre altres, […]

L’horror d’explorar qui som

L’horror d’explorar qui som

Una casa i la persona que l’habita. Un duet que, metafòricament, tenen característiques similars segons el creador Pablo Molina. “La casa em serveix com a metàfora de l’espai mental del […]

Màscares que parlen

Màscares que parlen

Del 23 al 27 de juliol, el Teatre Condal acull Forever, el nou espectacle de Kulunka Teatro dins del Festival Grec. Després de l’èxit internacional d’André y Dorine i Solitudes, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!