Tot el que necessites per anar al teatre

El rey

Teatro del Barrio torna a picar fort després del seu Ruz-Bárcenas. Ara és el torn de la monarquia espanyola en la figura del rei Joan Carles I. N’oficien l’esventrament Luis Bermejo, Alberto San Juan i Willy Toledo.

SINOPSI

Quin paper ha jugat la monarquia a Espanya en els últims quaranta anys? Per acomplir quines finalitats? Quins són els objectius de la monarquia espanyola de cara a les pròximes dècades?
El rey és una ficció amb un personatge central que s’anomena Joan Carles I. Un home que, a l’epíleg de la seva vida, cau del cim al soterrani. Si més no, simbòlicament. Un home que, segons sembla, ja no serveix. Tot i que va fer molt de servei. Però, en què? A qui?
Altres personatges d’aquest relat completament lliure són Joan de Borbó, Francisco Franco, Chicho Sánchez Ferlosio, Henry Kissinger, Adolfo Suárez o Felipe González. Un món d’homes en lluita per construir el món tal com el conceben.
El president de l’Asociación para la Recuperación de la Memoria Histórica, Emilio Silva, afirma que “a Espanya, la construcció de la ignorància del nostre propi passat és política d’Estat.” El rey, cinquena producció del Teatro del Barrio, és una ficció contra la ignorància. Amb la convicció que només qui la coneix pot canviar la pròpia realitat.
Alberto San Juan

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
  • Una Joya. Valiente. Hablando claro en clave de humor. Tres grandes actores en absoluta complicidad y entregados, encarnando a muchos personajes de la historia reciente. IMPRESCINDIBLE verla. Me arrepiento no haber llevado al teatro a nuestros hijos adolescentes. Si vuelvo a tener la ocasión repetiré y lo haré.

    Cesc

    03/10/2016
  • Avui hem pogut veure aquesta obra per la companyia Teatro del barrio al Espai Lliure. Amb un llenguatge mordaç i a la vegada satíric ens relata la transició des de la dictadura fins als nostres dies i el que representa la figura del Rei en aquesta etapa, alhora que desvetlla tots els tripijocs que es tramen a esquena del poble. La forma en què es presenta m’ha semblat fantàstica, en molts moments summament divertida i especialment pels que per edat ho hem viscut. La posada en escena sense atrezzo, només una butaca i un camastro però amb un suport d’il·luminació magnífica. La interpretació per part dels tres actors una veritable masterclass. Luis Bermejo només encarna la figura del Rei, i Alberto San Juan i Guillermo Toledo es posen en la pell d’un munt de personatges, i crec que seria injust destacar a un d’ells. Llarga i merescuda ovació amb tot el públic dempeus. IMPRESCINDIBLE veure-ho. Teatre del bo, no hi puc fer més, quan veig algo així m’entusiasma i si puc repetiré.

    06/03/2016