Tot el que necessites per anar al teatre

El pequeño poni

A partir de 6,00€
Comprar Entrades
El pequeño poni

El pequeño poni de Paco Bezerra parla de l’assetjament escolar i de com tots plegats, com a societat, l’enfrontem: sotmetent-nos a allò que els altres consideren normal per no patir rebuig o defensant la diferència.

L’obra, basada en diversos casos reals, acaba sent un al·legat en favor de la llibertat, un proclama que ens recorda que “nosaltres” no significa nosaltres els iguals, sinó nosaltres els diferents: nos-altres, jo i els altres.

Sinopsi

En Luismi té deu anys i gairebé sempre va a l’escola amb la seva motxilla de My little pony. Diu que és un talismà per a ell, que li porta sort i que el protegeix, però, un dia, el director de l’escola li prohibeix l’entrada al centre si continua portant aquella motxilla.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Jordi Casas Duocastella

  El Luismi és un nen que pateix assetjament escolar quan porta una motxilla de “My little pony”, però ell prefereix portar-la igualment perquè creu que la motxilla el protegeix i és la seva preferida.
  Obra molt interessant de Paco Bezerra que aborda el tema del bullying i sobretot com reaccionen els adults davant d’aquest fet, sovint culpabilitzant la víctima en comptes de centrar-se en els assetjadors.

  04/05/2021
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  L’assetjament escolar és una de les formes més abjectes de violència, ja que passa en l’àmbit familiar i educatiu, el que teòricament hauria de protegir els petits sense experiència, sense defensa. En gairebé cada classe hi ha un cap de turc, que porta una motxilla El petit Poni, que es destaca o pel seu aspecte físic, la seva ineptitud, la seva vestimenta, la seva conducta, la seva religió i es converteix en víctima de bromes, insults i atacs físics. Són les violències sovint invisibles, difícils de detectar, de denunciar o ocultades. Emocionant i colpidora.. Una petita meravella que explora les múltiples cares de l’assetjament i del comportament humà. Una obra de denúncia a la nefasta educació en valors en algunes escoles, a l’assetjament escolar, a la repressió cap a aquell qui és “diferent” i proposa una reflexió sobre quina és la solució correcta i indirectament ens involucra perquè ens qüestionem com actuariem nosaltres. Una crítica al rebuig social i un al•legat en favor de la llibertat. https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/08/03/el-pequeno-poni/

  10/08/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Es una delicia cada vez que voy a la Sala Flyhard y me encuentro con una pequeña gran obra de teatro. Este ha sido el caso!
  La obra va sobre acoso escolar.
  La obra va sobre Luismi. Un niño de 10 años que siempre va a la escuela con su mochila de “Pequeño poni”. Los niños se meten con él, los profesores lo permiten. Y el director le prohíbe que vuelva a la escuela con esa cartera.
  Como reaccionarán los padres? Defenderán la libertad y el derecho a ser él mismo de su hijo? O cogerán la vía fácil y prohibirán a su hijo ir con la cartera que él quiera??

  Obra dura y que nos ha dejado pegado a la butaca. Los actores magníficos. Cuando empatizas con uno de los progenitores por sus ideas y al otro lo odias por cómo piensa es reflejo de que los actores lo hacen muy bien. Bravo por ellos!

  09/07/2019
Articles relacionats
‘El pequeño poni’, de Paco Bezerra, la proposta off Grec de la Flyhard

‘El pequeño poni’, de Paco Bezerra, la proposta off Grec de la Flyhard

27 juny 2019

Després d’estrenar-se a més de 15 països, El pequeño poni arriba per primer cop a Catalunya. Es tracta de la proposta off Grec de la Sala Flyhard que es podrà […]

El pequeño Poni de Paco Bezerra

El pequeño Poni de Paco Bezerra

27 juny 2019

La Sala Flyhard culmina el curs teatral amb la posada en escena del text d’un autor convidat: Paco Bezerra. Amb 40 anys i escaig, porta un Premi Nacional de literatura […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]