Tot el que necessites per anar al teatre

El jardín de los cerezos

El jardín de los cerezos

El jardín de los cerezos de Txèkhov en versió i direcció d’Ernesto Caballero amb Carmen Machi i producció del Centro Dramático Nacional

Txèkhov va escriure aquesta «comèdia» poc abans de la revolució russa de 1905, la qual preludiaria les profundes transformacions del país amb la fi del tsarisme. L’obra retrata el declivi de l’aristocràcia i la pèrdua dels antics privilegis, davant la irrupció d’unes noves forces socials que es mostraran alienes a uns valors tradicionals en evident procés de desaparició.

Sinopsi

Ofegats pel pes dels deutes, els amos d’una vella hisenda es veuran forçats a subhastar la seva finca, on hi ha un emblemàtic hort de cirerers. El nou comprador serà el fill dels antics serfs, que voldrà convertir la propietat en un complex vacacional. Per tal d’aprofitar bé els terrenys, però, caldrà talar el famós hort dels cirerers.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Victòria Oliveros Layola
  Victòria Oliveros Layola

  Amb la Sala Gran del TNC plena fins a dalt, jo vaig trobar massa traves al llarg de la funció per interioritzar la trama i per acompanyar degudament els personatges en el seu sense nord viatge emocional i vital. Interpretacions correctes però res destacables fins i tot l’ingterpretació de la Machi ha estat insuficient per posar-se en la pell de Liubov Andréyevna. Només una excepció: un “bravíssimo” per la Dimas, l’actriu que interpreta el petit paper del vell i decrèpit servent. malgrat el indiscutible talent, ja sobradament demostrat, que hi ha a tot l’equip artístic i en l’elenc, un s’avorreix un xic i comença a impacientar-se a la cadira. La veritat, vaig sortir bastant decebuda doncs m’esperava molt més del muntatge. Una llástima! https://gaudintdelteatre.wordpress.com/2019/04/20/el-jardin-de-los-cerezos/

  20/04/2019
 • LA CRÍTICA - lacritica.xyz
  LA CRÍTICA - lacritica.xyz

  Muy decepcionado, la verdad. Los personajes estaban totalmente fuera de tono. Pretendían hacer una comedia ligera, y claro que Chéjov tiene vis cómica (mucha), pero es un humor autoirónico y agridulce, no de carcajada. Además, era un poco extraño que se hicieran selfies y cantaran karaoke mientras recibían telegramas y viajaban en tren de carbón… Los anacronismos fueron un no parar. Y Carmen Machi interpretó su personaje de siempre, amable y simpático, pero insuficiente para Lyubov Andreyevna, que tiene muchos más registros que eso (recuerdo la magnífica interpretación de Vicky Peña en 2006…). Sinceramente, no la recomiendo.

  14/04/2019
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Esta ya es la 3ª adaptación que veo del clásico de Txèkhov. No es la que más me ha gustado. Pero hay que reconocer el buen hacer de Ernesto Caballero para dirigir esta modernización del texto.

  Carmen Machi está estupenda. Cada vez me gusta más y más el buen hacer de esta actriz.
  El resto de reparto correcto pero nada destacable. Bueno si! Bravo por la actriz que interpreta el pequeño papel del viejo y decrépito sirviente. Me ha emocionado muchísimo en el monólogo final.
  Escenografía espectacular!
  La sala grande del TNC a veces sorprende muchísimo y con este montaje a mí me ha dejado con la boca abierta.
  Obviamente la sala llena hasta arriba!
  Que me encanta ver la platea llena!

  13/04/2019
Articles relacionats
Carmen Machi: “L’important és el que no veus, el que passa per darrere”

Carmen Machi: “L’important és el que no veus, el que passa per darrere”

11 abril 2019

Per Oriol Puig / @ori_uri El pas inexorable del temps, el final d’una època durant la Rússia prerevolucionària que suposaria la fi del tsarisme i uns personatges aliens a la […]