Tot el que necessites per anar al teatre

El discurso del rey

El discurso del rey

El Teatre Poliorama acull la versió teatral d’El discurso del Rey, la història de l’escriptor britànic David Seidler al voltant de Jordi VI d’Anglaterra que l’any 2010 ja va arribar al cinema amb gran èxit de públic i crítica que li van suposar 4 premis Oscar.

SINOPSI

El poder de la paraula i la veu, la falta d’eloqüència d’un Rei, la fragilitat d’una Monarquia, la superació d’un repte, el poder de les dones, el triomf final de la paraula. Tot això i molt més cap en aquest muntatge de Magüi Mira en la versió d’Emilio Hernández, basada en el text teatral que el propi Seidler va fer després del guió cinematogràfic i que protagonitzen Adrián Lastra (rei Jorge VI), Roberto Álvarez (el logopeda Lionel Logue), Ana Vila (reina Isabel), Gabriel Garbisu (rei Eduardo VIII), Lola Marceli (Wallis Simpson) i Ángel Savin (Winston Churchill).

L’obra, ambientada a finals dels anys 30, narra la lluita del rei britànic Jordi VI per vèncer el seu tartamudeig, que li provoca problemes a l’hora de defensar el seu regnat. Per a curar-se, contactarà amb Lionel Logue, un fonoaudiòleg que amb els seus peculiars mètodes l’ajudarà a millorar la seva capacitat oratòria, indispensable per a la propera missió del monarca: declarar la guerra a Alemanya.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Aquesta obra va tenir una mica de tot: política, amor, problemes, traumes…la veritat és que era força complerta i tenia els seus punts peculiars que la diferenciaven d’altres obres que he pogut veure. En quan al prota, li dono un 10 en la seva interpretació

  06/10/2015
 • Maribel GRAU PICO

  Obra molt ben interpreta per tots els actors, en espececial L’Adriaán Lastra.
  Es una obra molt recomenable per anar a veure.

  06/07/2015
 • Hola! Molt agraïda per poder gaudir de l’estrena gràcies a vosaltres.
  Bona valoració general. Se m’ha fet una mica llarga.
  La posada en escena m’ha agradat molt.

  06/07/2015
 • Una obra bastant ben feta, amb tocs diferents a la pel.lícula. Els actors molt bé, en especial l’Adrián Lastra, que no surt d’escena en cap moment, però s’hi deixa la pell. Molt recomanable.

  03/07/2015
 • 4 òscars: millor pel·lícula, millor actor protagonista (Colin Firth), millor direcció (Tom Hooper) i millor guió original (David Seidler)

  22/06/2015
Articles relacionats
Adrián Lastra és Jordi VI a ‘El discurso del rey’

Adrián Lastra és Jordi VI a ‘El discurso del rey’

7 juliol 2015

La primera versió teatral d’El discurs del rei, de David Seidler, visita el Teatre Poliorama després del seu èxit de crítica i públic a Madrid. Sota la direcció de Magüi […]