Adrián Lastra és Jordi VI a ‘El discurso del rey’

Redacció TeatreBarcelona

La primera versió teatral d’El discurs del rei, de David Seidler, visita el Teatre Poliorama després del seu èxit de crítica i públic a Madrid.

Sota la direcció de Magüi Mira, i amb versió d’Emilio Hernández, el muntatge recrea la història d’una monarquia que descobreix la seva fragilitat quan més necessita la fortalesa, guanyadora de 4 Oscars en la versió cinematogràfica, de la que la companyia es vol diferenciar.

TEATRE_BARCELONA-el_discurso_del_rey-REVISTA_3

 MONARQUIA QÜESTIONADA

L’obra està ambientada a finals dels anys 30, quan el rei britànic Jordi VI lluita per vèncer la seva tartamudesa i demana ajuda al fonoaudiòleg australià Lionel Longue, de peculiars mètodes. L’elenc està format per Adrián Lastra (rei Jordi VI), Roberto Álvarez (el logopeda Lionel Logue), Ana Vila (reina Isabel), Gabriel Garbisu (rei Eduardo VIII), Lola Marceli (Wallis Simpson) i Ángel Savin (Winston Churchill).

En el moment actual en el que es qüestiona la monarquia, l’obra parla de com un rei es jugava la seva posició en un discurs: Havia d’anunciar que el país entraria en guerra amb Alemanya, i del to ferm de la seva veu sortint pels aparells radiofònics de les llars britàniques en depenia la seva legitimitat. De la mateixa manera, comenten, ara les eleccions es juguen més als mitjans de comunicació que a les urnes.

“SI VOLS, POTS”

La del rei encarant la seva tartamudesa és, per sobre de tot, “una historia de superació humana que inspira a enfrontar les pors”, valor l’actor protagonista, Adrián Lastra, que segons s’ha sincerat, no es creia capaç de donar vida al monarca quan va llegir el guió per primera vegada: “Si vols, pots”, sentencia.

TEATRE_BARCELONA-el_discurso_del_rey-REVISTA_1

SOBREN LES DECORACIONS

A diferència de la pel·lícula, a l’escenari teatral les diferents localitzacions les evoquen els actors, sobre els que recau el pes de la funció i que són en escena en tot moment. “Tant a l’escenari com a la vida, sobren les decoracions. Cal anar al teatre salvatge”, reflexiona la directora i escenògrafa Magüi Mira. Per aquest motiu, Roberto Álvarez, que interpreta a Lionel Logue, el logopeda del rei, assegura que el fet d’haver vist la pel·lícula no resta gaudi a l’obra: “Com passa en un Hamlet, no es perd res per saber el final”.

TEATRE_BARCELONA-el_discurso_del_rey-REVISTA_2

Si vols saber-ne més, en el següent vídeo podràs veure moments de l’obra i entrevistes amb els protagonistes:

Per a informació sobre horaris i entrades, visita la fitxa de l’espectacle:

Vídeo: Albert Ibáñez

Text i fotografies: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!