Tot el que necessites per anar al teatre

El coloquio de los perros

El coloquio de los perros

En aquesta adaptació de la novel·la exemplar de Cervantes, Berganza és femella, i germana de Cipión. Els dos gossos, bastant vells ja, estan en una gossera veient passar els seus últims dies. Una nit, sense saber per què, Cipión i Berganza adquireixen de forma sobrenatural el do de la parla. Amb la seva xerrada, primer sorprenen i després interessen a Manolo, el guarda de la gossera en la qual estan tancats. Les seves paraules, en un llenguatge molt elaborat i una mica “antic” (donat que en una altra vida van ser poetes), ens van explicant els detalls de les seves vides i les de les persones a les quals han acompanyat.

Els vells gossos Cipión i Berganza al llarg del seu periple observen des de la seva mudesa tota la condició humana, tota la misèria, tot el ridícul dels bípeds, i abans que se’ls acabi la nit i els desaparegui el do del parla expliquen la realitat autèntica: que els llops són els pastors, que la defensa ofèn, que les sentinelles dormen, que la confiança roba i el que ens allibera ens mata.

Una coproducció de Joglars i la Compañía Nacional de Teatro Clásico.

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Laia Ferrer Sellés

  Gossos lúcids, sí. I magníficament interpretats, també. Però res més. L’adaptació que fan els Joglars de la novel·la exemplar de Cervantes és facilona i gratuïta. El text no aconsegueix que els elements d’actualitat quedin integrats i grinyola per tot arreu. De les interpretacions se salven els tres protagonistes -tot el temps en escena- però els dos intèrprets que fan dels seus diferents amos cansen i molt, massa histriònics encara que els entenguem com la visió distorsionada que en tenen els gossos. Ni coherència ni elegància ni crítica punyent que es perd en les paraules buides de la dramatúrgia.

  28/04/2014
 • He pasat una bon estona en aquesta comedia crítica i divertida . Bona posada en escena i interpretació gestual amb un text ironic molt actualitzat . Cal veure-la de prop .

  24/04/2014
 • El dilluns de Pascua vaig poder gaudir del vostre obsequi ,fantàstica obra molt ben interpretada, la crítica de la nostra societat mitjançant la mirada de dos gossos amb l’ironia dels Joglars. Un plaer !!!!!!! la recomano. Coloquio para perros genial!!!!!!

  24/04/2014
Articles relacionats
Els Joglars: “L’esforç i els límits són tabús en l’educació”

Els Joglars: “L’esforç i els límits són tabús en l’educació”

21 juny 2015

Entrevistem Ramon Fontserè, actor, dramaturg i director d’Els Joglars, i l’actriu Dolors Tuneu, que presentaran a Barcelona VIP en el marc del Festival Grec 2015. Els dos intèrprets de l’obra ens parlen dels […]