Tot el que necessites per anar al teatre

El caballero de Olmedo

El caballero de Olmedo

La Kompanyia s’aboca al Siglo de Oro espanyol amb la complicitat de la Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico. Junts, aborden el Lope de Vega més líric dirigits per Lluís Pasqual.

“Quan l’he tornada a llegir, quan li he posat unes altres cares i unes altres veus, més profunda encara que la metàfora he escoltat la lírica més elegant i més punyent al servei del gran poema de l’amor trencat, un amor que passa de la llum a la foscor, de la felicitat de la plenitud al dolor de l’absència. En uns temps difícils, tensos, uns temps que permeten que hi hagi homes que disposin de la vida dels altres, amb la impunitat que els dóna ser un reflex de com es comporten cada dia els poderosos de la terra.”

Video
Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  Una obra imprescindible per molts motius:
  Posada en escena, il.luminació, música i interpretació de luxe i tot gràcies a una direcció magnífica,innovadora e ingéniosa de Lluís Pasqual.

  Brutal!!!!!

  17/03/2014
 • Llorenç Prats Canals
  Llorenç Prats Canals

  Descompensada. Tres mestres, tres genis, potser, cadascun en la seva especialitat, Lope, Pasqual i Sardà, i molt bones intencions per part de la resta de la companyia d’on segurament algun dia en sortir algun actor, alguna actriu, de nivell. Potser barrejar-los és una bona idea, però no acaba de quallar. Posar a les seves mans una joia com són els versos de Lope, confiar-los un muntatge tan enrevessadament senzill, net i fresc com el de Lluís Pasqual (genial la música -i els músics-, l’escenografia, el moviment , que ni es nota -i això és dir molt- i les transgressions que es permet.) … perquè després no diguin prou bé com perquè se’ls entengui sense esforç i/o es preocupin només de dir i no posin el sentiment que les situacions demanen, no és un bon resultat.
  De vegades, quan la Rosa Maria Sardà, es feia mestressa i senyora plenipotenciària de l’escenari, era com per dir-los: seieu, escolteu i mireu, actuar és això. Si la Sardà tingués les ganes i l’esma de fer-la sola, tots els papers, amb el Pasqual i els músics, no dubto que que hauríem viscut una hora llarga a la glòria. Són opcions.

  16/03/2014
  • Teatre Barcelona
   Teatre Barcelona

   Gràcies per la teva recomanació Llorenç! :)

   17/03/2014
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  No sé ni por donde empezar porque lo que ayer vi durante la representación de “El Caballero de Olmedo” en el Teatre Lliure fué mágico.
  Pocas veces se disfruta de una obra de teatro con todos los sentidos como con esta.
  Los actores, a pesar de su juventud, estuvieron magnificos. Se atreven no solo a interpretar, sinó también a cantar, bailar, coreografiar luchas con espadas sorprendentes, etc… Como decía… una pasada.
  Rosa María Sardà en estado de gracia interpreta un papel hecho a su medida. Encantadora, divertida y celestinesca brilla como ella sola.
  Y no puedo irme sin comentar el gran acierto de acompañar la representación con los músicos, con sus guitarras, su flamenquito y esos efectos sonoros realizados con objetos que dan tanto a la historia. Impresionante.
  Al acabar… no pude más que ponerme en pie y aplaudir. Este será el éxito de la temporada como ya lo fué en la pasada “Els Ferestecs”.

  15/03/2014
Articles relacionats

Un cavaller que respira en vers

13 març 2014

Arriba a Barcelona El Caballero de Olmedo i ho fa deixant al seu pas per Madrid taquilles amb el cartell de Complert, llargues llistes d’espera i “disgustos” dels qui no l’han […]

Per a tots els pares

10 març 2014

S’apropa el dia del pare! I ja sigui per compromís, per no deixar de rebre la paga, o perquè “el teu papi és el millor del món”, vols fer-li algun regal […]