Tot el que necessites per anar al teatre

Different trains

Different trains

Different trains de Beatriz Caravaggio és una obra videogràfica que posa imatges a la música del nord-americà Steve Reich, interpretada pel Kronos Quartet.
Steve Reich, un dels pioners del minimalisme, va compondre el 1988 una peça sobre l’Holocaust jueu. Gairebé trenta anys més tard, aquesta obra videogràfica confereix vida visual a la partitura, interpretada pel Kronos Quartet.

Tot parteix de Different Trains, obra d’un autor nascut el 1936 que, juntament amb compositors com ara John Cage o Philip Glass, és un dels noms fonamentals en la història de la música contemporània dels EUA. És una obra per a quartet de corda i so enregistrat que s’estructura en tres moviments. El compositor rememora els viatges en tren que ell mateix va fer entre el 1939 i el 1942 entre Nova York i Los Angeles arran del divorci dels pares, i els posa en relació amb el viatge en tren, molt probablement amb destinació a un camp de concentració, que hauria estat obligat a realitzar un nen de la seva mateixa edat a l’Europa d’aquell mateix període. Vint-i-vuit anys després que la peça fos composta, la realitzadora Beatriz Caravaggio va rebre l’encàrrec de la Fundación BBVA de crear una obra videogràfica que posés imatges a la música. I ella ho va fer partint de l’enregistrament, considerat canònic, que havia fet el Kronos Quartet (protagonista de la jornada inaugural del Grec 2019) l’any 1989. Sobre aquest enregistrament, l’autora munta imatges d’arxiu que tant mostren la bellesa del paisatge americà com les ombrívoles estampes dels trens que traslladaven deportats als camps d’extermini o que mostren la cara més crua de la guerra. Una pantalla dividida en tres parts permet a Caravaggio crear un riquíssim collage d’imatges en forma de vídeo multicanal que ha estat considerat pel mateix Steve Reich com una obra “reflexiva i emocionant”.

Amb la col·laboració de Fundación BBVA.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats
Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]