Tot el que necessites per anar al teatre

Cia. Vero Cendoya: La partida

Cia. Vero Cendoya: La partida

En un país envaït pel futbol, la dansa contemporània, art minoritari, li planta cara. Però en aquest cas, l’esport i la sensibilitat artística són ingredients d’una mateixa recepta. S’encarrega de cuinar-la Vero Cendoya,  una ballarina, coreògrafa i pintora que anteriorment ja havia confrontat la dansa contemporània amb disciplines que van de la poesia al hip hop passant per les arts plàstiques i fins i tot el transformisme. Ara, però, va més enllà i posa a treballar plegats cinc futbolistes, cinc ballarines i un àrbitre en un escenari convertit en terreny de joc… o en un camp de futbol fet escenari, com preferiu. Tot plegat és un viatge on una mateixa passió ens porta de l’art a l’esport i de l’esport a l’art. Una banda sonora composta per Adele Madau i interpretada en directe acompanya la coreografia, un espectacle on el públic, col·locat al voltant de l’escenari, té un paper actiu, tal com passa en un partit de futbol. Inspirada en el film de Paolo Zucca L’arbitro (2013), aquesta creació de Vero Cendoya no només ens parla de futbol i dansa sinó que, de fet, planteja qüestions que parteixen d’aquestes disciplines per anar molt més enllà: quins són els valors que regeixen la nostra societat? On és el límit entre l’esport i l’espectacle? Quines són els necessitats més essencials de l’ésser humà? I el més important: podria la dansa arribar a convertir-se en un espectacle de masses?

Un espectacle en forma de partit de futbol, o bé un partit de futbol dansat, amb textos d’Eduardo Galeano en la veu de Blanca Portillo. La partida va rebre el premi a la millor estrena d’arts de carrer a l’edició de 2015 de FiraTàrrega  i el Premi de la Crítica de Barcelona al millor espectacle d’arts de carrer.

Una coproducció de la Cia. Vero Cendoya, FiraTàrrega 2015, Graner Centre de Creació, Asociación Carovana SMI de Cagliari i l’Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya.

Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Pau Rosell Simón

  MOLT MÉS PROFUNDA DEL QUE APARENTMENT SEMBLA

  Dos equips, homes i dones, un àrbitre central que no forma part de cap dels dos anteriors. El públic observa amb deteniment el camp i el partit comença.
  Una batalla de futbol dansada amb unes coreografies de Vero Cendoya i veu en off de Blanca Portillo, i amb 14 magnífics ballarins/jugadors dalt l’escenari/camp.

  L’espectacle de “LA PARTIDA” és realment molt més profunda del que aparentment sembla. Una anàlisi de la societat, separada en dos “equips”, i amb algú que no encaixa i se situa en un punt central totalment “arbitrari”.
  Tu en quin equip jugaries? A qui li passaries la pilota? Qui mereix guanyar el partit?
  És la vida una simple partida de futbol?

  Compreu l’entrada per veure aquest espectacle!, posaria la mà al foc de qui n’hi ha pocs com aquest. Original, emocionant, competitiu, una proposta molt especial que estic segur que no deixarà indiferent a cap espectador, tothom pot enfocar l’espectacle des del seu punt de vista.

  27/01/2018