Tot el que necessites per anar al teatre

Càsting Giulietta

Càsting Giulietta

Juan Carlos Martel Bayod presenta Casting Giulietta, un muntatge de teatre comunitari on un grup de dones de més de vuitanta anys ens parlaran sobre l’amor i la soledat a partir de l’experiència i la memòria.

Sinopsi

Utilitzem la mentida del teatre per explicar, si és que això és possible, una de les veritats humanes fins ara poc qüestionades: l’amor. Complementem aquesta veritat amb el testimoni de dones que, mitjançant les seves experiències viscudes, construiran i destruiran mites al voltant d’aquesta necessitat afectiva que ens mou a tots. Es tracta de posar en joc sobre l’escenari la definició d’amor que habita en el nostre imaginari col·lectiu i que condiciona la manera que tenim d’entendre i posar en pràctica les nostres relacions. En aquest sentit, la història de Romeu i Julieta escrita per William Shakespeare és el punt de partida amb el qual les dones debatran a favor i en contra d’aquest amor romàntic.  L’espectacle documenta en primera persona l’existència d’una mentalitat social que modela els nostres afectes i la nostra companyia, especialment la de les dones. I per contra, també ens mostra què entenem per amor des de l’experiència, i per tant, des de la vida, davant la ficció provinent de la literatura o el cinema.

Video

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Hoy hemos asistido a un casting. Un casting para encontrar a Julieta, la protagonista de la famosísima historia de amor de los amantes de Verona.
  Las aspirantes al papel eran señoras de edad avanzada: 60, 70 e incluso qué diría 80 años. Todas querían ser Julieta.
  Y todas querían decir la suya. Contar que es para ellas el amor y como lo han vivido.
  Desde luego la propuesta es sorprendente. Escuchar a estas señoras contar su historia ha sido súper interesante. Algunas historias me han gustado más que otras. Unas me han emocionado y otras me han extrañado por descubrir el concepto que tenían del amor. Pero en general ha sido un ejercicio de reflexión maravilloso.
  Me hubiera gustado Nemo dramaturgia y guión y que hubieran sido ellas las protagonistas. Más cercanas y que realmente nos contarán más y mejor sobre sus experiencias (lo sé… soy un cotilla)
  Aún así un aplauso grande para las protagonistas. Que a pesar de no ser actrices profesionales han sido unas valientas por contarnos sus amoríos.

  Por cierto… me quedo con esta frase que me ha impactado:
  nuestras Julietas vivían una vida feliz con sus maridos. Pero al enviudar realmente es cuando experimentar la Libertad y el ser ellas mismas.
  Que gran verdad! La generación de nuestras abuelas lo han vivido totalmente!!

  02/10/2019
Articles relacionats
‘Càsting Giulietta’, una obra de teatre comunitari al Teatre Lliure

‘Càsting Giulietta’, una obra de teatre comunitari al Teatre Lliure

19 setembre 2019

Després de Sis personatges- homenatge a Tomás Giner, Juan Carlos Martel Bayod, director del Teatre Lliure, s’atreveix de nou a dirigir un espectacle de teatre comunitari, Càsting Giulietta, i visibilitza, aquest cop, el […]

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

Especial Festival Grec 2019, descarrega’t la revista de TB

17 juny 2019

Publiquem la quarta revista en paper de TeatreBarcelona! Aquest és el quart estiu que TeatreBarcelona editem una revista en format paper, dedicada a un dels esdeveniments culturals més importants de […]