‘Càsting Giulietta’, una obra de teatre comunitari al Teatre Lliure

Redacció

Després de Sis personatges- homenatge a Tomás GinerJuan Carlos Martel Bayod, director del Teatre Lliure, s’atreveix de nou a dirigir un espectacle de teatre comunitari, Càsting Giulietta, i visibilitza, aquest cop, el col·lectiu de les dones grans. “Càsting Giulietta és la continuïtat d’una manera de fer teatre professional que vam començar amb el col·lectiu dels sensesostre”, ha explicat el director.

Càsting Giulietta indaga sobre l’amor des de l’experiència i la memòria de set dones de més de vuitanta anys que donen resposta, en escena, a la pregunta que els hi plantegen les actrius Àurea Márquez i Clara Manyós (“què és per a tu, l’amor?”), en un hipotètic procés de càsting per escollir l’actriu principal del clàssic de Shakespeare Romeu i Julieta

Així, l’espectacle aborda diferents tipus d’amor més enllà de l’amor de parella, com el amor als fills, als pares, als amics, als animals i, fins i tot, a un mateix. “Són dones que han tingut la valentia d’estimar-se a sí mateixes”, ha afegit Márquez.

Les participants sèniors són: Rosó Amades, Genoveva Garriga, Maria Dolores López, Mariona Mayolas, Alícia Pueyo, Maria Salvador i Paquita Soler. Es tracta d’actrius no professionals, la majoria de les quals s’estrenen en un teatre. Formen part de la Fundació Amics de la Gent Gran i la Fundació Privada Avismón Catalunya, que han col·laborat amb el projecte des de l’inici.

Durant la presentació de l’espectacle, Juan Carlos Martel Bayod ha posat en valor el procés de creació de Càsting Giulietta i ha destacat la particularitat d’un projecte com aquest, que “no segueix un procés ni un tempo artístic habitual”, perquè s’ha hagut d’adaptar als ritmes de les seves participants. En aquest sentit, Clara Manyós, adjunta de direcció responsable del comportament actoral, ha esmentat la necessitat d’aguditzar “la sensibilitat i l’escolta” per treballar amb elles.

Albert Quiles, president de la Fundació de la Gent Gran, ha recordat que projectes com aquests ajuden a trencar prejudicis sobre la gent gran i l’edatisme. “Aquestes dones són capaces de fer tot el que es proposen”, ha afegit. L’espectacle, amb dramatúrgia de Marc Artigau, és una coproducció amb el GREC 2019 Festival de Barcelona, on es va estrenar el passat 18 de juliol i se’n van fer només tres funcions.

A més, a partir dels assaigs de l’espectacle, el fotògraf Juan Lemus, vinculat a Arrels Fundació, presenta a Gràcia dues exposicions sobre l’art i la vellesa. Making of es podrà visitar fins al 13 d’octubre al vestíbul i el Bar El Lliure acollirà Le mani parlano. Homenatge a la seqüència fotogràfica de Nino Migliori fins al 3 de novembre.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!