Tot el que necessites per anar al teatre

A casa (Kabul)

A casa (Kabul)

Homebody /Kabul va ser escrita abans del 11-S. I va ser estrenada poc després als Estats Units, amb gran polèmica. Està formada per dues parts: un monòleg a la primera i un seguit d’escenes que tenen lloc a l’Afganistan a la segona part, excepte la darrera escena, que l’autor anomena Periple: el retorn d’un viatge al mateix punt d’on s´ha sortit.

La persona que torna a casa pot ser que ja no sigui la mateixa. Aquí veurem allò que passa A Casa.

El 2007, Mario Gas va estrenar el muntatge de la peça completa al Teatro Español de Madrid. Per aquell espectacle,  Vicky Peña va rebre el Premi Max 2008 a la Millor Actriu i el Premio Mayte 2009.

SINOPSI

Asseguda a la seva confortable casa de Londres, llegint una guia turística de Kabul, una dona ens convida a emprendre un viatge que ella mateixa ha començat ja fa un temps. A reflexionar sobre els corrents i les derives que ens han transportat i que encara ens porten. A tots nosaltres. A cada u de nosaltres al llarg de la Història. O fa quinze anys. O ahir al vespre. A ser testimonis d’un naufragi personal i col·lectiu. Amb humor. Amb rigor.

Fotos
Valoració col·laboradors

Valoració espectadors
 • Vicky Peña fa una bona interpretació i intenta aixecar una obra que resulta indiferent i amb un ritme excessivament lent, però no ho acaba d’aconseguir. Ni fu ni fa.

  24/06/2019
 • Gran Vicky Peña.

  20/04/2014
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  Personalmente me ha decepcionado mucho la propuesta.
  Sinceramente creo que ha sido un error programar “A casa” sin su segunda parte “Kabul”. Sin esta segunda parte la obra se queda en un monólogo magistralmente interpretado por Vicky Peña pero que no acaba de enganchar y atrapar al espectador.
  Muchos bostezos y alguna que otra cabezadita he visto por la platea.
  Una pena porque posiblemente con el montaje completo se hubiera complementado la cosa.

  05/04/2014
Articles relacionats

Vicky Peña ens porta ‘A casa’

3 abril 2014

L’actriu catalana, guardonada amb la creu de Sant Jordi, protagonitza al Teatre Lliure el colpidor monòleg A Casa (Kabul), de Tony Kushner. Vicky Peña té moltes ganes de reprendre aquesta peça […]