Tot el que necessites per anar al teatre

Billy’s Violence

Billy’s Violence

Jan Lauwers i Needcompany tornen a Barcelona amb Billy’s Violence, un espectacle que revisa el món més violent de l’obra de Shakespeare.

Sinopsi

Shakespeare és l’autor més llegit i representat del món. Això no obstant, moltes de les seves obres són gairebé impossibles de representar per la seva violència i pel seu horror. La brutalitat de les escenes que Shakespeare va posar sobre el paper sacsegen la nostra sensibilitat i la nostra imaginació una vegada i una altra, encara que des de principis del segle XXI la por i el patiment s’hagin transmès en viu sense parar i s’hagin convertit en part de la nostra vida quotidiana.

En el seu famós assaig Shakespeare, el nostre contemporani, Jan Kott argumenta que «Shakespeare és com el món o com la vida mateixa. Cada època hi troba el que està buscant». Vint anys després de la posada en escena del Rei Lear (2000), Jan Lauwers s’endinsa en el regne de Shakespeare per qüestionar la importància de la violència en les arts d’avui dia i per buscar-ne les imatges teatrals que poden esdevenir no només rellevants sinó també afectives i transformadores. Per a la violència de Billy, el poeta Victor Afung Lauwers reinventa les tretze tragèdies de Shakespeare.

Video
Fotos

Valoració espectadors
 • JOSE GABRIEL DEL VIEJO
  JOSE GABRIEL DEL VIEJO

  La NeedCompany nos trae lo más violento y bizarro de las obras de Shakeaspeare. Todo lo más insoportable lo representa en dos horas en su nuevo espectáculo!
  Obviamente hay que avisar que no es de fácil visionado pero mira… a mí ha habido momentos que me ha dejado impactado, otras horrorizadlo y otras simplemente me han aburrido!
  Sin lugar a dudas todos los integrantes de la compañía lo dan todo en los 10 actos en los que se compone la obra! Desde luego que deben acabar agotados tras cada representación jajajajaja
  Creo que esta noche no podré dormir recordando alguna de las escenas…

  10/07/2021
Articles relacionats
Jan Lauwers i la Needcompany: El teatre amb sang entra

Jan Lauwers i la Needcompany: El teatre amb sang entra

7 juny 2021

Jan Lauwers i la Needcompany. Dos noms la sola menció dels quals fa salivar els amants del teatre exquisits amb un ull atent al que passa més enllà de les nostres fronteres, sobretot les […]

F. Casadesús: “La presència de pells negres a l’escenari no hauria de ser plantejable”

F. Casadesús: “La presència de pells negres a l’escenari no hauria de ser plantejable”

27 maig 2021

Francesc Casadesús afronta el seu quart Festival Grec com a director amb optimisme i ambició. En aquesta edició proposa un viatge a l’Àfrica a través de la seva cultura, amb […]