XI Festival Shakespeare

El dia 23 d’octubre comença arranca Barcelona la XI edició del Festival Shakespeare. Fins el 26 d’octubre la Biblioteca de Catalunya acull un seguit d’espectacles, lectures i altres activitats totes elles relacionades amb el dramaturg anglès.

Així ens presenta Montse Vellvehí, directora del Festival, l’edició d’enguany:

El Festival va néixer, va créixer, però no acaba de fer-se gran. És petit, i continua essent-ho. Shakespeare és gran, potser és el més gran. Cal mirar-se’l amb respecte. I així ho fem. Però per la cultura catalana, i per tots els qui l’estimem, Shakespeare s’ha fet un personatge proper, un dels nostres; perquè el sentim nostre i proper, i el volem nostre i proper.  El Festival no és gran ni espectacular, és una cosa petita que ens fa lluitar. I cal lluitar per una cosa petita? Es veu que sí, perquè tornem a ser aquí , encara hi som. I suem, i plorem i riem i ens enfadem i ens il·lusionem. I aleshores sabem que som grans. I som grans perquè malgrat totes les dificultats i els entrebancs, des de la nostra tenacitat, esforç i imaginació, aixequem cada any el nostre petit homenatge a un dels més grans.

L’any passat va ser gràcies a tots els qui hi van participar que el Festival va ser possible, vam tirar endavant per la força que vam rebre dels companys i dels mitjans. De la mà de La Perla 29, dirigida per Oriol Broggi, el Festival va arribar a Barcelona i va ser una realitat en el panorama cultural de la ciutat. Enguany presentem la XI Edició. Gràcies.

Estrenes, lectures, conferències, xerrades, festa…Ens agrada pensar que el Festival és un espai d’exhibició i de sortida. Una programació on aquelles propostes emergents, noves, troben el seu lloc. Un recipient per aquest pols artístic que existeix i que no sempre troba una realitat on mostrar-se. Sempre entorn a Shakespeare, això sí, però sempre oberts a noves lectures, reinterpretacions i revisions dels clàssics.

Formem part de la Xarxa Europea de Festivals Shakespeare. Ens agrada també pensar que obrim  una finestra a Europa des d’on poder ensenyar i oferir les coses, les petites coses, i les grans, que fem al nostre país, al nostre petit país.

Finalment volem agrair a la l’Ajuntament, a la Generalitat, a l’Institut Ramon Llull, a l’Institut del Teatre, a l’Institut danès i als patrocinadors com són; El Periódico, Catalunya Ràdio, Vins i caves Gramona i Moritz.  També a tots aquells que han fet possible que aquest Festival, petit o gran, pugui existir.