Vivaldi, Puccini, Verdi i Strauss, solidaris amb el Raval

Redacció TeatreBarcelona

El Gran Teatre del Liceu acull el 2 de juny un concert benèfic a l’abast del gran públic: El Liceu pel Raval.

El Raval Solidari és una organització que lluita contra la marginació i l’exclusió social, al barri barceloní, a través de tres entitats que atenen directament els usuaris: Acció Social Montalegre, que ajuda les famílies que viuen al barri, Braval, per la prevenció de l’exclusió social dels joves, i Terral, dirigida específicament a les dones. Terral està vinculada al món de l’art, tant pel fet de tenir la seu a una antiga bodega bohèmia del Raval, com pel d’incloure activitats de teatre i música als programes que ofereixen a les dones i nenes (que actualment compten també amb beques universitàries).

Per El Liceu pel Raval, Raval Solidari compta amb la col·laboració d’Arts Tunae, un grup musical que organitza concerts benèfics a nivell europeu, i que enguany celebrarà el seu 25è aniversari. Compta amb 47 músics i vocals, amb instruments de corda de la primera generació: guitarres, llaüts, mandolines, i ocasionalment acordions, orgues, pianos i bateria. Els representants d’Arts Tunae explica que hi ha poques vies per tal de fer agermanaments amb altres grups, però que utilitzen totes les existents: pel concert al Liceu compten amb la col·laboració especial d’una formació de 150 anys, l’Orquestra de Milà.

El repertori del 2 de juny estarà format per cançons líriques (de totes èpoques), algunes instrumentals, altres amb la presència de tenors i sopranos, i altres amb un cor: el de la Coral del Canigó. Entres les tres formacions, es podran veure sobre l’escenari més de 100 músics, interpretant unes cançons populars escollides per divertir i fer participar al públic. No és una òpera difícil, sinó propera i coneguda per la majoria.

El Gran Teatre del Liceu col·labora amb les associacions oferint-los les instal·lacions gratuïtament, tot i que hauran de cobrir els costos de funcionament (d’energia i personal). Els organitzadors de Raval Solidari esperen omplir les 2.300 localitats del teatre: han preparat entrades amb preus per a totes les butxaques, de 7€ a 55€. Compten també amb una “Fila 0” per aquells que no puguin assistir a l’esdeveniment però vulguin col·laborar amb la causa, doncs tots els beneficis es destinaran a les associacions. 

Text: Neus Riba

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

Totes nominacions del VII Premis TeatreBarcelona

TeatreBarcelona, la revista, cartellera digital i comunitat d’arts escèniques de referència, ha presentat els espectacles i professionals nominats a la 7a edició dels Premis TeatreBarcelona. És tracta d’un certamen on el públic reconeix […]

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!