‘Trau’, l’espectacle més íntim i poètic de Guillem Albà, arriba a la Biblioteca

Redacció

La Biblioteca de Catalunya acull, durant només quatre dies, el conte visual i creatiu de Guillem Albà, Trau. Una peça delicada que fusiona llums, marionetes, música i ombres estrenada a la Fira Tàrrega del 2012 que ha girat per Catalunya i l’estranger, arribant fins a la Xina.

TEATRE_BARCELONA-Trau-PORTADA

Guillem Albà s’associa amb espectacles esbojarrats i explosius plens de ritme i alegria, però aquest actor i pallasso fill de titellaires també té un registre més poètic, com ja va deixar veure en alguns moments del seu Garbuix a l’Ateneu de Nou Barris. El seu espectacle més íntim -fins ara- és Trau, aquest conte amb “parts de pallasso, tècniques de titelles, ombres i teatre d’objectes” que esdevé una “història de somriures” més que d’humor.

Basada en una etapa personal del propi Albà, l’obra és una creació col·lectiva amb la seva família, el Blai Rodríguez (que l’acompanya a l’escenari i en la producció) i els tècnics de la seva companyia. Aquest procés “artesanal, fet a foc lent durant nou mesos”, inclou també la composició musical d’Anna Roig i Pau Albà, que acompanyen un espectacle que té poc text i molts jocs de llums, de gestos, recursos teatrals i sons.

Seguint l’estela d’aquest Trau, Guillem Albà ha estrenat Pluja al Temporada Alta. En aquest cas s’ha aliat amb la pianista Clara Peya per crear un espectacle que busca la proximitat del públic i les emocions que es podrà veure també a l’Auditori el mes de novembre.

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!