Tots els actes de celebració del 175è aniversari del Gran Teatre del Liceu

Ruben Garcia

El 4 d’abril el Gran Teatre del Liceu celebra 175 anys d’història. T’expliquem tots els actes que s’han organitzat per celebrar-ho:

  • El 3 d’abril a les 18h es durà a terma una gala especial amb grans figures internacionals de l’òpera i la lírica com Sondra Radvanovsky, Lisette Oropesa, Iréne Theorin, Ludovic Tézier i Joseph Calleja.  La vetllada comptarà també veus nacionals com com Marta MathéuManel Esteve Manuel Fuentes. Completen el repartiment l’argentí Raúl Giménez i el baix italià Giacomo Prestia. L’acte inclou un programa amb les següents peces: Macbeth de Verdi (acte II), Lucia di Lammermoor de Donizetti (part III) i Turandot de Puccini (acte II, escena II).

  • La Font Màgica de Montjuic farà una coreografia especial i excepcional de 30 minuts pel 175è aniversari del Liceu el dia 4 d’abril a les 21h amb un repertori d’àries d’òpera. Es repetirà els dies 7, 8 i 9 d’abril.
  • El dia 3 d’abril a les 17h i a les 17:30h, músics de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu interpretaran música des dels balcons del Cercle del Liceu per poder compartir la música i la festivitat del 175è amb totes aquelles persones que passin per les Rambles.

  • Aquell mateix dia alguns dels campanars de la zona faran un repic de campanes com ara l’Església de Santa Anna, Basílica de la Mercè, la Basílica de Sant Just i l’Església de Betlem.
  • Els floristes de la Rambla se sumen a l’aniversari i engalanaran l’accés i el vestíbul del Teatre per commemorar aquesta fita històrica.

  • El Carilló de la Generalitat de Catalunya se sumarà a la celebració d’aquest 175è aniversari dedicant-hi l’audició de carilló del dilluns 4 d’abril, a les 18 h, amb la interpretació d’una selecció de temes d’òpera a càrrec d’Anna Maria Reverté. En aquest tipus d’audicions, el carilló s’escolta des dels carrers del Barri Gòtic.

Descobreix 10 curiositats històriques del Gran Teatre del Liceu. Clic aquí

Articles relacionats

El Conde de Torrefiel: Realitat o ficció?

Ara mateix hi ha dues companyies catalanes que triomfen més a fora que aquí. Una és La Veronal, que aquest Grec recupera Opening night, i l’altra és El Conde de […]

Acceptar la mort, estimar la vida

T’has plantejat mai com vols que sigui el teu funeral? Saps quines alternatives tens? Per què mantenim el tabú sobre l’única certesa universal? Es pot pensar en la mort des […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari