La sàtira pitarresca torna al TNC

Mercè Rubià

El Teatre Nacional recupera un dels èxits de l’epicentre Pitarra de la temporada passada, Liceistes i Cruzados. En parlem amb el seu director, Jordi Prat i Coll.

TEATRE_BARCELONA-liceistes_i_cruzados_0

La voluntat del director del TNC, Xavier Albertí, de dedicar l’epicentre de la temporada passada a Sarafí Pitarra, era la de “normalitzar la nostra relació amb el pare del teatre català modern”. Una de les obres que més va connectar amb el públic, va ser aquest Liceistes i Cruzados que ens trasllada a una època d’ebullició i naixement d’una nova cultura urbana, en la qual el teatre va esdevenir una de les atraccions de l’oci ciutadà i va comportar “apassionades disputes entre partidaris del teatre vell i el nou”. Pitarra en va fer un retrat satíric que ens dóna testimoni d’un moment fonamental en el naixement de la nova cultura catalana.

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!