Torna La Quinzena de Dansa Metropolitana amb més propostes que mai

Redacció

Entre el 13 i el 31 de març, torna la Quinzena Metropolitana que oferirà més de setanta funcions de la millor dansa en un total de nou municipis: Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans. D’aquesta manera, la dansa torna a ocupar els carrers i les places, els teatres, els metros i transports i els cinemes. Dansa de tots els estils i per a tothom, amb artistes internacionals i nous talents, espectacles que sorprendran el públic i propostes que el convidaran a ballar.

La Quinzena de la Dansa Metropolitana creix així en aquesta segona edició en oferta i en escenaris. Entre la programació podem destacar espectacles com Nom, l’últim treball de Cesc Gelabert, Pasionaria de la companyia La Veronal, Flamingos que es podrà veure al Mercat de les Flors o El amor brujo de Israel Galvan programat al Teatre Zorrilla de Badalona. També hi ha espectacles més clàssics com Electra del Ballet Nacional de España i altres més contemporanis com Dancing with frogs de Sol Picó, Likes de Nuria Guius i La nuit, nos autres d’Aina Alegre

Podeu consultar tota la programació de La Quinzena fent click en aquest enllaç.

PROPOSTES SINGULARS

Però La Quinzena de la Dansa Metropolitana és molt més que espectacles representats en sales, teatres i espais convencionals. El festival també ofereix propostes singulars que traspassen el format d’exhibició habitual, inundant de dansa els carrers, les places, el metro i altres espais diferents.

Entre algunes d’elles, podem trobar intervencions artístiques itinerants com Tap Dance amb Camut Band o Hop al metro, una experiència en col·laboració amb la Xarxa de Transports Públics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per fer dels trajectes en metro una experiència artística i estimulant.

També s’han programat altres propostes d’accés lliure i gratuït entre les quals podem destacar Hippos, Liov, All-inclusive, Orbes, Billie Jean, Nereidas y Nereo, Per un txà, Sin vergüenzas, Conseqüències, Ephimera o Give me protein. 

Finalment, cal mencionar els espectacles que serviran com a cloenda de La Quinzena. Per començar, Tothom balla és la proposta participativa i engrescadora que donarà el tret de sortida a tota una jornada d´activitats i sorpreses que acomiadaran l´edició 2019. Una gran festa de la dansa coreografiada per Mar Gómez. A l’Hospitalet, la cloenda serà una jornada oberta i participativa de dansa al carrer en un entorn urbà sota el nom de Territori Dansa. Finalment, a Barcelona, el festival tancarà amb l’espectacle Barris en Dansa, un projecte del coreògraf Álvaro de la Peña que convida la ciutadania a formar part d´una creació col·lectiva.

ALTRES ACTIVITATS

Completen la programació altres activitats alternatives com la iniciatia Dansa als cinemes que projectarà pel·lícules relacionades amb la dansa o activitats formatives com Taller katlehong, Block, Pixel, una master class d’Israel Galván, el Laboratori Cultural del SAT!, Explica Dansa o Balla’m un llibre. També està previst un cicle de trobades amb diferents artistes a la Sala Hiroshima, moments musicals després dels espectacles de La Caldera i assajos oberts dels espectacles Carmina Burana, La Gioconda o Electra del Ballet Nacional de España. Finalment, destaquem iniciatives com Una Hora de Dansa que apropa al públic peces de dansa que es troben en diferents moments del seu procés de creació i Sin-con-tacto, una experiència original que busca reflexionar sobre com els diferents sentits ens ajuden a establir las relacions humanes.

Per conèixer tots els detalls del festival, informació pràctica i tot el que necessitis consultar sobre La Quizena de la Dansa Metropolitana, pots fer click en aquest enllaç.

Escrit per
Redacció
Arxivat a
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!