Tot el que necessites per anar al teatre

Aina Alegre: La nuit, nos autres

Aina Alegre: La nuit, nos autres

La coreògrafa catalana establerta a París, Aina Alegre, es pregunta en aquest nou espectacle: quins són els mecanismes que utilitzem per a celebrar-nos?

Sinopsi

Hiroshima continua apostant per aquesta coreògrafa catalana establerta a París i artista associada al projecte. Aina Alegre va presentar a Hiroshima No se trata de un desnudo mitológico, despertant l’interès de la sala. L’any següent, Hiroshima la va convidar a presentar la seva primera peça de grup Le jour de la bête, on cinc intèrprets oferien un ritual festiu inspirat en els gestos i en els espais simbòlics de les festes populars de Catalunya que les comunitats inventen per tal de reunir-se i celebrar. Gràcies a la col·laboració amb dansa. Quinzena Metropolitana, aquest any Hiroshima coprodueix La nuit, nos autres, de la mà de partners francesos com L’Atelier de Paris o Les Ballets de Loraine. La nuit, nos autres segueix amb la pregunta original de la peça anterior: quins són els mecanismes que utilitzem per a celebrar-nos? Si bé a Le jour de la bête la pregunta anava dirigida al grup, en aquesta nova aventura la coreògrafa se centrarà en l’autocelebració, posant en joc la noció d’identitat, d’empoderament i construint una experiència gestual i plàstica al voltant de la representació, la figuració i la metamorfosi d’un mateix. La màscara o les eines del cabaret estaran presents en aquest polimorfisme coreogràfic que s’estrenarà després d’un període de dues setmanes de residència a la sala. Una aposta de la sala per una de les coreògrafes emergents més estimulants del moment.


Valoració espectadors
Sigues el primer en deixar la teva valoració
Articles relacionats

Una selecció per estimar la dansa aquest 2019

14 gener 2019

Segur que us heu fet el propòsit: no passa l’any nou sense veure més espectacles on el moviment sigui el protagonista. Aquí us en fem una selecció, perquè hi ha […]