Terrats en Cultura, un festival amb vistes

Rubén Garcia Espelta

A partir del 26 d’abril torna Terrats en Cultura. El cicle, que enguany celebra la seva setena edició, portarà a partir del 26 d’abril propostes de teatre, música, dansa i poesia a diferents terrats de Barcelona, l’Hospitalet i Lleida. Una experiència teatral única de la qual en destaquen valors com una programació variada i de qualitat, la proximitat i el gran secret: l’adreça del terrat, que es desvetlla sempre 48 hores abans de l’inici de l’espectacle.

Teatre als terrats de Barcelona.
Tot i que l’estrena oficial serà el 26 d’abril a l’Hospitalet, el Terrats no arribaran a Barcelona fins al 17 de maig amb el concert de The Sey Sisters. Les seguiran dues propostes teatrals que van triomfar la temporada passada al Maldà: Tocando al frente, amb Llorenç González (el 31 de maig) i el western cabaret de Llàtzer GarciaJohny & Vienna (el 15 de juny).

Terrats en cultura també estrenarà tres obres: Ocaña, reina de las Ramblas, de Marc Rosich amb Joan Vázquez (el 27 de juny), la nova proposta de dansa i flamenc de Juan Carlos Lérida, L’hora del ritual (20 de juliol), i Rita una tragicomèdia de Marta Buchaca interpretada per Sara Espígul i David Bagès (el 26 de juliol). La poesia vindrà de la mà Salva Soler, que maridarà els seus textos amb el piano d’Andrea Porcar i els vins que proposarà l’enòloga Clara Dalmau. La programació escènica, i també el festival, clourà amb el Col·lectiu Las Huecas amb Projecte 92 una proposta que reflexiona sobre com l’any olímpic va afectar les nostres vides, i als nostres cossos.

La nota musical a Barcelona, a part de The Sey Sister, la posaran Pau Alabajos i Galopim (amb una coproducció amb el festival dels terrats de Faro, a Portugal) i el mític concert del Piromusical de la mà de la formació barcelonina Ivalva.

Terrats al territori

El cicle també ocuparà terrats de l’Hospitalet, allí serà on el mateix Alabajos estrenarà temporada amb la seva música (el 26 d’abril). També s’hi podrà veure una proposta de micro dansa amb un programa mixt de 3 peces (el 27 d’abril), la proposta de Llàtzer Garcia (Johny & Vienna, el 19 de juliol) i un concert de Névoa amb Vicenç Solsona (el 20 de setembre).

Aquest any, per primer cop, el Terrats arribaran a les terres de ponent, a Lleida, amb una programació a terrats però també en un altre espai molt poc convencional. El punt de partida serà el concert de Cesc Freixas al Castell de La Suda i la proposta de dansa i flamenc de Juan Carlos Lérida (els dies 12, i 13 de juny), i les actuacions a l’horta vindran de la mà de l’homenatge a Ocaña de Marc Rosich i Joan Vázquez i amb la irreverència de Las Glorias Cabareteras (el dies 29 i 30 de juny). 

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

Els dilluns també hi ha teatre

“Els dilluns no existeixen per al teatre”… s’ha dit tradicionalment del dia que el sector teatral s’ha agafat per descansar. Avui en dia, però, aquesta afirmació va perdent el sentit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!