Supertietes, infants terribles i cases flotants

Mercè Rubià

Els nens i nenes s’estan fent lloc als teatres amb programació no exclusivament familiar, que comencen a veure’ls no com a futurs espectadors, sinó com el que ja són ara, espectadors, segurament els més exigents. Potser per això teatres com el Lliure, el Maldà o el Tantarantana han posat en marxa maquinàries tan potents com cases flotants, supertietes i companyies que són uns infants terribles.

TEATRE_BARCELONA-les_supertietes_0

INFANTS TERRIBLES!

Teniu un infant terrible a casa, d’aquests que no sap tenir el cul quiet? Cap problema, al Tantarantana permeten que els nens juguin per crear l’espectacle fent de dramaturgs, d’escenògrafs, de directors i actors en una fàbrica d’històries on només podran entrar els que estiguin disposats a inventar.

LES TIETES ARA MOLEN

Una nova fornada de tietes vol desbancar el tietisme català. Ara les tietes molen i són Supertietes, una mica especials i boges, però amb ganes d’explicar molts contes. La Cia. Brif, Braf, Bruf presenta un espectacle elaborat a partir del llibre Contes infantils contra tot pronòstic d’Empar Moliner al Círcol Maldà.

AIGUA, TERRATRÈMOLS I HELICÒPTERS

A l’Antic Teatre us porten un espectacle que s’ha ballat per tot Europa, Alles (Tot). Un espectacle on, usant la veu i el cos, l’Ángela i en Koldo es transformen en aigua, terratrèmols o helicòpters. Canten cançons, munten ritmes de hip hop, desfan el terra per a convertir-lo en una arpa i com un eco, sonen les cançons de Carmen Miranda.

MISSATGES DE CORDES I NUSOS

No és una instal·lació d’art contemporani. Ni tampoc un espectacle teatral. O potser sí. La Biblioteca de cuerdas y nudos ho és tot. José Antonio Portillo ens convida a entrar en una estructura circular de fusta que guarda manuscrits sense publicar, textos, partitures, dissenys i objectes trobats a les escombraries, i ficats en cilindres plens de missatges de cordes i nusos. El temps ha anat dipositant esdeveniments i objectes, fragments de vida i de pols, als seus prestatges. Empremtes d’un temps en què la major part dels seus protagonistes eren nens. Els espectadors les poden anar agafant i se’ls revelarà la història que contenen.

UN CONTE MUSICAL

Al Liceu us hi espera un conte musical inspirat en els relats del gran diluvi universal i la història de l’Arca de Noè. Un espectacle familiar on la música interpretada amb piano és escenificada amb titelles, actors, projeccions i una narradora que guiarà l’obra.

EL PETIT PRÍNCEP, UN ÈXIT QUE PRORROGA

I al Barts seguix el músical familiar de la temporada, El Petit Príncep d’Àngel Llàcer, Manu Guix i La Perla 29 que ha prorrogat fins el 8 de març.

 

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
10 èxits teatrals que tornen aquest 2024!

10 èxits teatrals que tornen aquest 2024!

El nou any teatral començarà amb gran estrenes, però també hi haurà lloc per recuperar èxits que ja han passat per la cartellera que brindaran noves oportunitats als espectadores i […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!