Sidi Larbi balla Noam Chomsky a ‘Fractus V’

Redacció

El coreògraf Sidi Larbi presenta Fractus V al Mercat de les Flors del 14 al 17 de gener. Una peça sobre la llibertat de pensament inspirada en textos de Noam Chomsky i que compta amb artistes de diferents nacionalitats i procedències artístiques, des del hip hop al flamenc, passant pel lindy hop.

TEATRE_BARCELONA-fractus_V-REVISTA_1

El director del Mercat de les Flors, Francesc Casadesús, ja ho va advertir a la presentació de la temporada: “no us perdeu Sidi Larbi, és un dels imprescindibles”. Sidi Larbi Cherkaoui, artista associat al Sadler’s Wells de Londres i recentment nomenat director artístic del Reial Ballet de Flandes, ha treballat anteriorment amb el destacat col·lectiu Les Ballets C de la B i artistes com Akram Khan, la bailaora Maria Pagés o Shantala Shivalingappa, en alguns espectacles que també s’han pogut veure al Mercat o al Festival Grec i que en alguns casos han fet estada artística a El Graner.

De mare flamenca i pare marroquí, Larbi manté una aposta constant per una obra reflexiva i política, explorant qüestions de la identitat social, religiosa i ètnica. En el cas de Fractus V, que sorgeix com a evolució d’una breu creació en motiu del 40è aniversari de la Wuppertal Tanztheater de Pina Bausch, s’inspira en els textos de Noam Chomsky, de manera que el coreògraf i ballarí aprofundeix en les nocions de la informació i la manipulació i les múltiples preguntes que susciten aquests conceptes en la nostra societat.

Com en altres espectacles de Sidi Larbi, també parla de la violència. En aquest cas, a més, amb la influència dels atemptats de París. “Em preocupa molt la violència, intento saber si som violents per naturalesa, o no. Penso que no som prou ràpids per entendre la condició humana i cal temps per digerir-ho, però tinc clar que cal veure la violència com un fet aïllat, que pertany a qui la provoca. Jo sóc d’origen musulmà, sóc coreògraf, ballarí, vegetarià, no bec alcohol… Faig coses molt diferents a les persones que s’han immolat. Immolar-se té a veure amb somnis destruïts i, en conseqüència, destruir els somnis dels altres”, explicava a la roda de premsa.

Fractus V és una creació amb cinc intèrprets: el ballarí francès Dimitri Jourde, de l’àmbit del circ; l’americà Johnny Lloyd, músic i ballarí provinent del món del lindy hop; el ballarí espanyol Fabián Thomé Dutena, que va començar professionalment com a ballarí de flamenc amb Joaquín Cortés; i Patrick «Two Face» Williams, format en l’ambient del hip-hop i el breakdance. S’hi sumen també la música en viu del japonès Shogo Yoshii, elcoreà Woojae Park i l’indi Soumik Datta. Vuit nacionalitats i identitats diferents que dialoguen, a diferència d’altres espectacles de Larbi, no amb la voluntat de mostrar les diferents cultures, sinó de crear un llenguatge nou a partir de totes elles.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!