Redescobrir la infància a través d’una peça protagonitzada per criatures

Redacció

La companyia catalana Ça Marche presenta a partir del 10 de febrer l’espectacle Los figurantes, una proposta escènica que s’apropa a la infància a partir dels seus mateixos protagonistes, nens i nenes de 4 i 5 anys, i que va dirigida a un públic adult. Un muntatge basat en la improvisació, que es podrà veure a Gràcia en quatre úniques funcions.

Nico Jongen és el director d’aquesta peça que intenta “atrapar la imatge fugissera de la infància” i que posa en qüestió determinades maneres de mirar i pensar que imposem per defecte sobre la condició de la infantesa, per exemple, la seva puresa naïf.

Per aconseguir-ho, la companyia construeix el marc visual i la dramatúrgia del muntatge i proposa objectes, músiques, imatges, amb què els nens i nenes interactuaran, o no, mentre juguen a l’escenari amb radical llibertat. “L’objectiu no és manipular el joc de l’infant, sinó mantenir viva la seva autenticitat i sacsejar l’ull de l’adult que mira”, explica el director. Un ull que, a més, es troba “espiant” a través d’un tul i des de l’ombra el comportament dels infants, com si es tractés d’un terrari es tractés.


Per trobar els protagonistes de Los figurantes, Ça Marche ha desenvolupat un treball senzill amb infants mitjançant tallers. Durant tres dies, han proposat jocs i activitats als participants per tal de triar el perfil adequat al muntatge: nens i nenes amb imaginació, independència, capaços d’abstreure’s sols en un espai controlat, però lluny dels seus familiars. “Cada funció és diferent i depèn dels intèrprets”, puntualitza Jongen.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!