‘Rastres_Argelers’, un homenatge als refugiats de la Guerra Civil a El Maldà

Redacció

Rastres_Argelers, escrita i dirigida per Aina Huguet, és un homenatge als refugiats de la Guerra Civil que es podrà veure a El Maldà del 12 de novembre al 6 de desembre. L’obra explica la història dels exiliats que van ser tancats als camps de concentració francesos, “uns camps on hi va regnar una barbàrie extrema de la qual l’Estat francès i el govern franquista van ser còmplices absoluts”, han explicat a la roda de premsa.

La idea sorgeix d’una estada de l’autora a la Catalunya Nord (Estat Francès) i de la constatació que els rastres d’aquesta història han desaparegut gairebé del tot. “Avui en dia, la platja d’Argelers és una meca turística del sud de França. A l’estiu, no hi ha ni un pam de sorra que no estigui ocupat per tovalloles i banyistes prenent el sol. Fa gairebé vuitanta anys –només vuitanta anys!– els refugiats i les refugiades orinaven, defecaven, parien i morien a la mateixa sorra.”comenta l’autora i directora Aina Huguet.

Rastres_Argelers és interpretada per dues actrius, la mateixa Aina Huguet (El llarg dinar de nadal, de La Ruta40 a El Maldà o Cremades d’últim grau, espectacle de creació pròpia a partir de l’obra de Joan Vinyoli) i Ariadna Fígols (Yerma, Cia. Projecte Ingenu – Dir. Marc Chornet, al Teatre Akadèmia o Romeu i Julieta, Cia Projecte Ingenu – Dir. Marc Chornet a La Seca Espai Brossa) i és una producció d’El Maldà. Aquest projecte es basa en el testimoni de moltes persones que van passar pels camps de concentració del Rosselló i neix de la necessitat de parlar de com desapareixen els rastres de la història, i sobretot, de la història dels vençuts. Un espectacle valent, punyent, reivindicatiu i crític.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari