Projecte Ingenu reinterpreta ‘Faust’ al Teatre Akadèmia

Redacció

Després de les seves adaptacions de Shakespeare i Lorca (Romeu i Julieta, Yerma, Vaig ser Pròsper), Projecte Ingenu torna al Teatre Akadèmia amb una nova i ambiciosa proposta: una versió lliure del Faust de Goethe. En paraules del seu director, Marc Chornet, han volgut “tornar a aquest teatre perquè aquí ens sentim molt lliures i ens semblava l’espai de treball adequat per fer el nostre muntatge més arriscat”.

Anna Maria Ricart ha estat l’encarregada de fer la dramatúrgia d’aquest clàssic alemany, buscant la manera d’enfrontar el seu contingut amb les grans qüestions del nostre present. Chornet ha explicat que, al text original, “Goethe parla d’un món nou que està naixent i amb el qual no sap relacionar-se. Això és molt similar al que estem experimentant en la societat actual, on busquem constantment la felicitat perfecta sintetitzada en un instant”.

Segons Chornet, la vigència del text és notable, ja que, avui, “ens venem l’ànima al diable, constantment, l’únic que ho fem en petites porcions: quan acceptem polítiques de privacitat que no hem llegit i injustícies darrere les grans multinacionals que fabriquen roba quan comprem, etcètera”.

L’espectacle fa un ús del llenguatge no realista. “Per a nosaltres, és una continuïtat natural de Vaig ser Pròsper, on vam eliminar la paraula… i ara la tornem a incorporar sense que el treball físic i visual perdi importància. És una evolució”, ha dit el director.

L’obra està protagonitzada per Toni Guillemat, Neus Pàmies, Martí Salvat, Roser Tapias i Cristina Arenas que, segons han explicat, han viscut tot el procés amb la il·lusió d’assolir un gran repte.

inFaust es prodrà veure al Teatre Akadèmia del 19 d’octubre al 25 de novembre.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!