Tot el que necessites per anar al teatre

Neix el Premi Teresa Cunillé per a estudis d’història del teatre català

20 novembre 2018
n

El Teatre Romea ha convocat el primer Premi Teresa Cunillé al millor estudi sobre la història del teatre català, que tindrà caràcter bianual i estarà dotat amb 4.000 euros. La finalitat del premi és incentivar i donar suport a la recerca sobre la història del teatre català, definint una temàtica específica per a cada convocatòria, de manera que es puguin anar tractant diferents períodes que, per diferents motius, encara no han estat objecte d’estudi de la historiografia.

El premi s’ha presentat en un acte al Teatre Romea, al que han assistit l’actriu Teresa Cunillé, el professor de literatura catalana de la Universitat Pompeu Fabra Enric Gallén, el director de Serveis Culturals de l’Institut del Teatre, Carles Batlle, i Josep Canals i Laura Cendrós en representació del Consell d’Administració del Romea.

En aquesta primera convocatòria els treballs presentats podran abordar qualsevol temàtica relacionada amb el teatre contemporani, però en següents edicions el jurat tancarà més la temàtica per poder anar aprofundint en diversos períodes.

Els treballs que es presentin hauran d’estar redactats en català, ser originals i inèdits, tenir un màxim de 150 pàgines i haver estat elaborats per estudiosos dedicats a la recerca de les arts escèniques. El veredicte es farà públic el 19 de novembre de 2019, aniversari de la inauguració del Teatre Romea, que va néixer l’any 1863.

L’Institut del Teatre s’ha compromès a formar part del jurat i ha posat a la disposició dels investigadors que vulguin presentar un treball els fons documentals dipositats al Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE). A més es publicarà l’edició digital del treball guanyador en l’arxiu digital de l’Institut del Teatre (RedIT) i durant l’any 2020 es farà una exposició al centre relacionada amb la temàtica del treball premiat.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari