Neix el Premi Teresa Cunillé per a estudis d’història del teatre català

Redacció

El Teatre Romea ha convocat el primer Premi Teresa Cunillé al millor estudi sobre la història del teatre català, que tindrà caràcter bianual i estarà dotat amb 4.000 euros. La finalitat del premi és incentivar i donar suport a la recerca sobre la història del teatre català, definint una temàtica específica per a cada convocatòria, de manera que es puguin anar tractant diferents períodes que, per diferents motius, encara no han estat objecte d’estudi de la historiografia.

El premi s’ha presentat en un acte al Teatre Romea, al que han assistit l’actriu Teresa Cunillé, el professor de literatura catalana de la Universitat Pompeu Fabra Enric Gallén, el director de Serveis Culturals de l’Institut del Teatre, Carles Batlle, i Josep Canals i Laura Cendrós en representació del Consell d’Administració del Romea.

En aquesta primera convocatòria els treballs presentats podran abordar qualsevol temàtica relacionada amb el teatre contemporani, però en següents edicions el jurat tancarà més la temàtica per poder anar aprofundint en diversos períodes.

Els treballs que es presentin hauran d’estar redactats en català, ser originals i inèdits, tenir un màxim de 150 pàgines i haver estat elaborats per estudiosos dedicats a la recerca de les arts escèniques. El veredicte es farà públic el 19 de novembre de 2019, aniversari de la inauguració del Teatre Romea, que va néixer l’any 1863.

L’Institut del Teatre s’ha compromès a formar part del jurat i ha posat a la disposició dels investigadors que vulguin presentar un treball els fons documentals dipositats al Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques (MAE). A més es publicarà l’edició digital del treball guanyador en l’arxiu digital de l’Institut del Teatre (RedIT) i durant l’any 2020 es farà una exposició al centre relacionada amb la temàtica del treball premiat.

Escrit per
Articles relacionats
L’horror d’explorar qui som

L’horror d’explorar qui som

Una casa i la persona que l’habita. Un duet que, metafòricament, tenen característiques similars segons el creador Pablo Molina. “La casa em serveix com a metàfora de l’espai mental del […]

Màscares que parlen

Màscares que parlen

Del 23 al 27 de juliol, el Teatre Condal acull Forever, el nou espectacle de Kulunka Teatro dins del Festival Grec. Després de l’èxit internacional d’André y Dorine i Solitudes, […]

Els monstres i les pors de Josep Maria Miró

Els monstres i les pors de Josep Maria Miró

La por és una de les principals obsessions de la dramatúrgia de Josep Maria Miró. A El principi d’Arquimedes, que torna el 20 d’agost a l’Espai Texas, sospita d’un possible […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!