Mayumana: electricitat, moviment i percussió, al Teatre Apolo

Rubén Garcia Espelta

La companyia israeliana Mayumana presentarà el seu nou espectacle: Currents, un espectacle que combina percussió, moviment i música electrònica i que es podrà veure al Teatre Apolo del 13 al 17 d’abril.


Currents és un espectacle que s’inspira en la ‘Batalla de els corrents’ del segle XIX, una disputa històrica que es va donar entre els dos inventors de l’electricitat: Edison, creador del corrent continu, i Tesla, el pare del corrent altern. Aquest és l’enfrontament artístic que porten a escena els Mayumana, una disputa dialogada entre la dansa i la percussió: “Aquest és el nostre verdader ADN”, explica el ballarí Boaz Berman, un dels fundadors de la companyia: “Edison i Tesla van fer dues coses diferents amb el mateix resultat final, que és el corrent”, comenta: “Nosaltres fem dos ritmes, dos sons, comptem amb dos equips de gent que fan diferents parts, però el resultat és el mateix: una música original amb una energia única”.

Avui en dia, el subministrament de les llars funciona amb corrent altern, mentre que tots els aparells amb bateries utilitzen el corrent continu. Aquesta és la dualitat que s’expressa a escena de manera artística: amb canvis de ritme marcats amb sons electrònics i música feta amb instruments no convencionals com ampolles de vidre, canonades, galledes d’escombraries o aigua. “Es pot fer soroll, però també es pot fer música, es pot produir so amb qualsevol cosa, amb un paper o amb aigua, amb moltes coses que no són els típics instruments musicals”, explica Itamar Dari, un dels integrants del grup.

Des de la seva estrena a Jerusalem, Currents ja ha recorregut Londres, Argentina, Mèxic, Uruguai, Xile, Xina, Suïssa i els Estats Units. És el sisè espectacle de la carrera. Mayumana, és un grup de dansa i percussió fundat per Eylon Nuphar, Boaz Berman i el productor Roy Oferen el 1997 a Tel Aviv, del qual formen part components de diverses nacionalitats. El nom d’aquesta agrupació prové de Mayumanut, que en hebreu significa “habilitat” o “destresa”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!